fbpx

Detalii produse

Categorii produse

Utilaj de montare pavele VM 301

Utilaj de montare VM 301. Utilajul este special conceput pentru a ajuta la montarea pavelelor si nu numai. Acesta este un veritabil utilaj multifunctional, ce poate realiza, prin schimbarea atasamentelor, mai multe tipuri de aplicatii pe toate santierele. Studiaza utilajul si contacteaza-ne daca ai intrebari. Un reprezentant Best Tools este mereu pregatit sa iti ofere toate informatiile de care ai nevoie pentru a te asigura ca faci alegerea corecta.

Product Description

Performanta si eficienta

Tehnologie orientata spre viitor – design modern. Utilaj universal pentru montarea tuturor configuratiilor de pavele uzuale. O modernizare / îmbunatatire a deja consacratului utilaj de pavat MV 203.

Dotari standard

•    Cabina conducatorului spatioasa, cu geamuri securizate, complet rezistente la zgâriere, oferind o vizibilitate excelenta în toate directiile si un grad ridicat de confort. Peretii laterali se pot demonta iar usile se pot deschide.
•    Vizibilitate excelenta spre marginea suprafetei de montare.
•    Cabina încalzita, pentru asigurarea unui climat de lucru adecvat.
•    Tabloul de comanda cu un joystick futurist fixat ferm de scaunul conducatorului permite întotdeauna o pozitie ergonomica pentru conducatorii de orice dimensiuni.
•    Sistem electronic programabil de comanda (PLC) modern si robust, cu posibilitatea de comutare între urmatoarele procese:
•    Operare manuala: Toate msicarile clestelui de montaj pot fi comandate din joystick si pedale.
•    Semiautomat: În plus, toate msicarile dispozitivului de împingere sunt controlate automat.
•    Automat: Toate msicarile clestelui sunt comandate în ordinea corecta de catre sistemul de control electronic. Cu ajutorul joystick-ului, orice miscare distincta poate fi comandata în orice moment.
•    Schimbare automata: Pentru schimbarea modului de montare, de exemplu, de la asezarea pe lat la asezarea pe lung a pavelelor.
•    Ceas pentru contorizarea ciclurilor de lucru.
•    Rotor hidraulic între cleste si brat pentru reglarea precisa a clestelui de montaj de la postul conducatorului.
•    Radio stereo cu casetofon.
•    Faruri de lucru în fata si spate.
•    Oglinda retrovizoare încorporata, adica total protejata împotriva deteriorarii,  fara “unghi mort”!
•    Sistem hidraulic optimizat, pentru lucru rapid si economisirea de energie.

Au fost pastrate componentele care si-au dovedit viabilitatea:

•    Cleste de montaj hidraulic HVZ-uni (a se vedea descrierea la pagina 1.3), dispozitiv de împingere automat ADV, pentru montarea precisa si fara goluri – economie de timp fara alte reglaje suplimentare.
•    Manevrarea rapida si stabilitatea absoluta sunt realizate cu ajutorul unei coloane de directie dublu articulate si al unei pozitionari favorabile a centrului de greutate.
•    Vizibilitate nelimitata în toate directiile  – inclusiv în spate, având în vedere ca utilajele de montat pavele se deplaseaza cu 30% din viteza în marsarier.
•    Motor diesel Kubota cu 3 cilindri, de 18,7 kW / 25 CP. – pentru o rezerva mare de capacitate. Avantaj: permite întotdeauna functionarea la turatie medie (nivel de zgomot redus)!
•    Emisii reduse, conform standardelor ECE 24 si CARB 1. Tractiune hidrostatica sensibila pe rotile din fata. Pneurile late si ecartamentul diferit între osiile din fata si spate asigura exercita o solicitare redusa asupra pavelelor necompactate si asigura o manevrare usoara.
•    Pneuri cu diametru mare si garda la sol înalta, care permit utilizarea si pe terenuri accidentate.
•    Raza mare de pivotare, de aproximativ 1.600 mm din pozitie statica, obtinuta doar prin manevrarea directiei, fara a disloca pavajul.
•    Coloana de directie dublu articulata, care permite manevrarea în spatiile cele mai restrânse. Perimetrul este adaptat la geometria directiei, ceea ce înseamna ca, daca exista obstacole, vehiculul nu are componente proeminente.
•    Înaltimea mare de ridicare permite manevrarea pachetelor dublu suprapuse pâna la o înaltime de 1.600 mm, ceea ce permite o economie considerabila de timp de deplasare.
•    Spatiul de balansare îngust face ca stabilitatea utilajului sa nu fie afectata nici în cazul ridicarii la înaltimi mari. Acest fapt, împreuna cu înaltimea totala redusa, este important când se lucreaza în parcari auto subterane.
•    Pneurile cu diametru mare si suspensia elastica a clestelui asigura o conducere usoara.

Accesorii

•  Cleste hidraulic VZ-HS-50/150 pentru montarea de borduri
•  PC-VM uni Paver Cat
•  Matura EB 240 
•  VPM Vacuum Power Max
•  Sistem de maturare si udare a nisipului KES VARIOKON
•  Contragreutate* pentru cresterea capacitatii de transport cu 80 kg (175 lbs)
•  Greutate suplimentara* pentru creiterea capacitatii de transport cu 35 kg (poate fi utilizata si împreuna cu contragreutatea de 80 kg).

*  La o viteza de deplasare adecvata si cu sarcina coborâta.

Tehnica de lucru este în linii mari aceeasi pentru ambele utilaje de pavat, VM 203 si VM 301 ROBOTEC. Ele difera doar foarte putin în ceea ce priveste conditiile moderne de lucru. MV 301 are cabina dotata cu geamuri securizate, rezistente la zgâriere, si sistem de încalzire, precum si cu comanda electronica prin intermediul unui joystick comod de manevrat. Ambele tipuri de utilaj pot fi manevrate în spatii înguste, pentru montarea rapida a pavelelor. Datorita dimensiunilor foarte compacte ale utilajelor, operatorii au vizibilitate perfecta, atât înainte, cât si înapoi.

Centrul de greutate ramâne în permanenta la mijlocul utilajului. Astfel, se obtine o stabilitate ridicata în orice pozitie de lucru. Sasiul brevetat al utilajului de pavat are centru dublu de virare.

Chiar si în cazul virajelor strânse pe suprafata pavelelor proaspat montate, pavelele nu sunt dislocate. Rotile nu disloca pavelele, ci ruleaza pe ele. Ecartamentul osiei din fata diferit de al celei din spate asigura exercitarea unei solicitari reduse asupra pavelelor necompactate.

Clestele de montaj HVZ-uni, cu dispozitiv de împingere automat, garanteaza precizia latimii rosturilor, în vederea respectarii standardelor.

Utilajele de pavat Probst sunt dotate cu cleite de montaj HVZ cu dispozitiv automat de împingere ADV S Standard. Pavelele sunt împinse, sir dupa sir, în substratul de nisip. Pavelele nu se ridica în timpul montarii, ci sunt asezate precis. Nu mai este necesara repozitionarea corecta a pavelelor prin batere manuala cu maiul. Unii montatori de pavele care utilizau clesti de montaj fara tehnologia ADV tind sa recurga la baterea manuala chiar si acum, când folosesc ADV. Acest lucru nu este necesar: necesita un volum mare de munca, timp si bani si poate fi chiar daunator. Daunator pentru ca presupune tensionarea rosturilor, ceea ce nu corespunde standardelor. Standardele impun rosturi de 3 pâna la 5 mm. Pavelele din beton sunt prevazute cu asa-numite distantiere pe tot perimetrul, care au o grosime între 2,7 si 3 mm. Clestele de montaj preseaza sirul din 4 directii, astfel încât toate pavelele sunt împinse unele în altele iar distantierele ating paveaua alaturata. În momentul în care clestele se deschide iar dispozitivul ADV apasa pavelele în jos pe suprafata de montare, pavelele tind sa se distanteze putin. Acest lucru duce la largirea rosturilor cu 0,4 – 1,0 mm peste grosimea distantierului. Daca rosturile sunt micsorate prin baterea inutila cu maiul, distantierele ating si mai mult paveaua învecinata, rostul devenind mai mic si neconform cu specificatiile. În acest caz, stabilitatea pavajului nu mai poate fi asigurata.

Cel mai ridicat grad de siguranta a prinderii

Ghearele de otel independente, prevazute cu arcuri, asigura prinderea ferma a pavelelor unice, atunci când se transporta siruri mari de pavele.
Bratele laterale de prindere puternice pot, de exemplu, sa schimbe pozitia pavelelor dreptunghiulare în sirul de montare, cu ajutorul seturilor de adaptoare PA. La montarea pavelelor în forma de spic, se poate folosi adaptorul FA pentru forma de spic pentru a se evita necesitatea folosirii de jumatati de pavele în partile laterale.

Utilajele de pavat Probst. Universale si orientate spre viitor

VM 203 si VM 301 sunt utilaje universale, care permit atasarea unui mare numar de dispozitive pentru diferite lucrari. Clesti pentru montarea de borduri, sisteme de maturare si udare a nisipului, sisteme de montare cu vid pentru diferite pavele din beton sau piatra naturala, precum si numeroase scule speciale, prezentate în acest catalog. Probst îsi dezvolta produsele pornind de la utilajul de constructii de baza. Astfel se asigura compatibilitatea noilor accesorii cu utilajele existente.

Probst este cel mai important producător german de echipamente pentru manipularea și montarea pavelelor, a dalelor din beton, a bordurilor și a altor elemente prefabricate. Best Tools Company este dealer oficial Probst în România.

Search