fbpx

Detalii produse

Categorii produse

Utilaj de montare pavele VM 203

Utilaj de montare a pavelelor Probst VM 203. Utilajul a fost creat special pentru a eficientiza procesul de montare a pavelelor pe suprafetele pregatite. Exploreaza produsul si contacteaza-ne daca ai intrebari sau daca doresti sa il comanzi. Un reprezentant Best Tools iti va oferi toate detaliile de care ai nevoie si te va ghida catre utilajul perfect pentru activitatile tale, atunci cand este necesar.

Product Description

Utilizare universala pentru montarea tuturor tipurilor de pavele existente pe piata.

Dotari standard:

•    Cleste de montaj hidraulic HVZ-uni
•    Clestele principal si cel lateral al HVZ-uni pot fi reglati independent cu ajutorul unei valve cu 4 cai prevazute cu o maneta.
•    Pozitionarea în sirul curent este posibila datorita ghearelor laterale.
•    Motorul diesel Kubota cu 3 cilindri, de 18,7 kW / 25 CP ofera o mare rezerva de putere.
•    Avantaj: Utilajul poate fi utilizat întotdeauna la turatie medie (nivel de zgomot redus).
•    Tractiune hidrostatica sensibila pe rotile din fata.
•    Pneurile late si ecartamentul diferit între osiile din fata si spate asigura exercita o solicitare redusa asupra pavelelor necompactate si asigura o manevrare usoara.
•    Pneuri cu diametru mare si garda la sol înalta, care permit utilizarea si pe terenuri accidentate.
•    Raza mare de pivotare, de aproximativ 1.600 mm din pozitie statica, obtinuta doar prin manevrarea directiei, fara a disloca pavajul.
•    Coloana de directie dublu articulata, care permite manevrarea în spatiile cele mai restrânse. Perimetrul este adaptat la geometria directiei, ceea ce înseamna ca, daca exista obstacole, vehiculul nu are componente proeminente.
•    Înaltimea mare de ridicare permite manevrarea pachetelor dublu suprapuse pâna la o înaltime de 1.600 mm, ceea ce permite o economie considerabila de timp de deplasare.
•    Spatiul de balansare îngust face ca stabilitatea utilajului sa nu fie afectata nici în cazul ridicarii la înaltimi mari. Acest fapt, împreuna cu înaltimea totala redusa, este important când se lucreaza în parcari auto subterane.
•    Stabilitatea ridicata, chiar si la viraje strânse, este asigurata de centrul de greutate jos si de distribuirea judicioasa a greutatii printr-o noua dispunere a sasiului, bratului si instalatiei hidraulice.
•    Vizibilitate nelimitata pentru conducator, în toate directiile, importanta în cazul mersului înapoi.
•    Dispunere ergonomica a scaunului, volanului, manetei de comanda si pedalelor.
•    Scaunul exceptional al conducatorului asigura un nivel ridicat de confort pe parcursul unei zile de lucru de 8 ore.
•    Pneurile cu diametru mare si suspensia elastica a clestelui asigura o conducere usoara.
•    Rezervor de carburant mare, transparent, cu o capacitate de 20 litri.

Tehnica de lucru este în linii mari aceeasi pentru ambele utilaje de pavat, VM 203 si VM 204 ROBOTEC. Ele difera doar foarte putin în ceea ce priveste conditiile moderne de lucru. MV 204 are cabina dotata cu geamuri securizate, rezistente la zgâriere, si sistem de încalzire, precum si cu comanda electronica prin intermediul unui joystick comod de manevrat. Ambele tipuri de utilaj pot fi manevrate în spatii înguste, pentru montarea rapida a pavelelor. Datorita dimensiunilor foarte compacte ale utilajelor, operatorii au vizibilitate perfecta, atât înainte, cât si înapoi.
Centrul de greutate ramâne în permanenta la mijlocul utilajului. Astfel, se obtine o stabilitate ridicata în orice pozitie de lucru. Sasiul brevetat al utilajului de pavat are centru dublu de virare.
Chiar si în cazul virajelor strânse pe suprafata pavelelor proaspat montate, pavelele nu sunt dislocate. Rotile nu disloca pavelele, ci ruleaza pe ele. Ecartamentul osiei din fata diferit de al celei din spate asigura exercitarea unei solicitari reduse asupra pavelelor necompactate.

Clestele de montaj HVZ-uni, cu dispozitiv de împingere automat, garanteaza precizia latimii rosturilor, în vederea respectarii standardelor.

Utilajele de pavat Probst sunt dotate cu cleste de montaj HVZ cu dispozitiv automat de împingere ADV S Standard. Pavelele sunt împinse, sir dupa sir, în substratul de nisip. Pavelele nu se ridica în timpul montarii, ci sunt asezate precis. Nu mai este necesara repozitionarea corecta a pavelelor prin batere manuala cu maiul. Unii montatori de pavele care utilizau clesti de montaj fara tehnologia ADV tind sa recurga la baterea manuala chiar si acum, când folosesc ADV. Acest lucru nu este necesar: necesita un volum mare de munca, timp si bani si poate fi chiar daunator. Daunator pentru ca presupune tensionarea rosturilor, ceea ce nu corespunde standardelor. Standardele impun rosturi de 3 pâna la 5 mm. Pavelele din beton sunt prevazute cu asa-numite distantiere pe tot perimetrul, care au o grosime între 2,7 si 3 mm. Clestele de montaj preseaza sirul din 4 directii, astfel încât toate pavelele sunt împinse unele în altele iar distantierele ating paveaua alaturata. În momentul în care clestele se deschide iar dispozitivul ADV apasa pavelele în jos pe suprafata de montare, pavelele tind sa se distanteze putin. Acest lucru duce la largirea rosturilor cu 0,4 – 1,0 mm peste grosimea distantierului. Daca rosturile sunt micsorate prin baterea inutila cu maiul, distantierele ating si mai mult paveaua învecinata, rostul devenind mai mic si neconform cu specificatiile. În acest caz, stabilitatea pavajului nu mai poate fi asigurata.

Cel mai ridicat grad de siguranta a prinderii

Ghearele de otel independente, prevazute cu arcuri, asigura prinderea ferma a pavelelor unice, atunci când se transporta siruri mari de pavele.
Bratele laterale de prindere puternice pot, de exemplu, sa schimbe pozitia pavelelor dreptunghiulare în sirul de montare, cu ajutorul seturilor de adaptoare PA. La montarea pavelelor în forma de spic, se poate folosi adaptorul FA pentru forma de spic pentru a se evita necesitatea folosirii de jumatati de pavele în partile laterale.

Utilajele de pavat Probst. universale si orientate spre viitor

VM 203 si VM 204 ROBOTEC sunt utilaje universale, care permit atasarea unui mare numar de dispozitive pentru diferite lucrari. Clesti pentru montarea de borduri, sisteme de maturare si udare a nisipului, sisteme de montare cu vid pentru diferite pavele din beton sau piatra naturala, precum si numeroase scule speciale, prezentate în acest catalog. Probst îsi dezvolta produsele pornind de la utilajul de constructii de baza. Astfel se asigura compatibilitatea noilor accesorii cu utilajele existente.

Probst este cel mai important producător german de echipamente pentru manipularea și montarea pavelelor, a dalelor din beton, a bordurilor și a altor elemente prefabricate. Best Tools Company este dealer oficial Probst în România.

Search