fbpx

Detalii produse

Categorii produse

Platforme subterane de colectare a deseurilor

A venit timpul să ”îngropăm” problema gunoiului de lângă locuințele noastre. Haide să explorăm împreună beneficiile pe care platformele subterane de colectare a deșeurilor le pot aduce comunității din care faci parte. 

*Disponibile pentru achiziție și implementare prin PNRR.

Product Description

Cum funcționează platformele subterane de colectare a deșeurilor?

Pe scurt, platformele subterane de colectare a deșeurilor dispun de 2 sau 4 coșuri de inserție din inox, aflate la suprafata, iar pubelele/containerele de gunoi sunt poziționate în subteran. Containerele ies la suprafață prin intermediul unui sistem hidraulic doar în momentul în care mașina de gunoi vine să le golească, după care se întorc acolo unde le este locul, adică în subteran, ferite de ochiul omului.

Simplu, nu-i așa?

 

Simplu, dar foarte eficient

Care sunt principalele beneficii pentru operatori?

Ansamblul de platforme subterane de colectare a deșeurilor dispune de un sistem de monitorizare. Putem pune la dispozitie un soft care ajuta firma care se ocupa de colectarea gunoiului. Softul oferă informații în timp real referitoare la gradul de umplere al fiecarui container de gunoi, la poziționarea camioanelor de colectare – cărora le și optimizeaza ruta în funcție de tipul de gunoi pe care îl colectează. Acest lucru vine în beneficiul colectării selective și scade într-o proporție foarte mare cheltuielile firmelor de colectare, timpul investit, dar și poluarea cauzată de vehicule și nu numai. În plus, platformele subterane de colectare a deșeurilor aduc automat și:

 • Un risc de vandalizare mult mai scazut
 • Eliminarea din discuție a containerelor cu capac – costuri reduse
 • Organizare net superioară
 • Durată extinsă de viață
 • Eliminarea operațiunilor de deratizare

     

Pe scurt, câteva funcții smart:

Să ne întoarcem la cel mai important aspect: Bunăstarea Oamenilor

Platformele se ridică la standardele europene și, nu în ultimul rând, ale decenței. Acestea elimină imaginea mizerabilă a containerelor de gunoi actuale, dar și problemele pe care acestea le creează la nivelul comunităților.

Beneficiile sunt ușor de dedus, dar iată totuși câteva dintre acestea:

 • Un cartier mult mai curat.
 • Reducerea impactului asupra sănătății publice.
 • Aspect mult mai placut.
 • Eliminarea mirosurilor neplăcute.
 • Acces cu card – eliminarea accesului uman nedorit – siguranță sporită în rândul comunității.
 • Animalele/rozătoarele/insectele dispar din ecuație.
 • Reducerea amprentei la sol – ocupă un loc mult mai mic decât containerele tradiționale – Un loc de parcare în plus este mereu binevenit.

O soluție perfectă pentru localitățile vizitate frecvent de urși

Animalele sălbatice și fără stăpân, în căutarea hranei, sunt atrase de containerele de colectare a deșeurilor actuale, care pe lângă faptul că emană un miros puternic ce captează atenția animalelor, nu protejează gunoiul colectat. Platformele subterane, fiind un sistem etanș, nu emană mirosuri, iar animalele nu au acces la deșeurile colectate. Astfel, problemele cauzate de vizitele animalelor sălbatice, cum sunt urșii, dispar din ecuație.

Un exemplu concret:

       

Nu am uitat nici de autoritățile locale și companiile private

Fiind sisteme ce cântăresc mult la îmbunătățirea managementului deșeurilor, platformele subterane pot fi achiziționate prin PNRR.

Beneficii autorități și companii, pe scurt:

 • Proiect tehnic pregătit pe baza normelor naționale + acorduri, avize, autorizații
 • Ajutor în realizarea documentației
 • Studii de teren
 • Execuție lucrare într-un timp redus

Desigur, sistemul de platforme subterane de colectare a deșeurilor este mult mai complex, dar lăsăm detaliile tehnice în seama specialiștilor. Mai jos găsești o descriere mai amănunțită. Nu uita că poți descărca broșura oficială (PDF) din josul paginii. Dacă ai nevoie de detalii suplimentare sau ești interesat de platformele subterane de colectare a deșeurilor, contactează-ne. Ne ocupăm noi de restul.

Localități în care au fost instalate platformele subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor Best Tools: București, Cluj-Napoca, Zalău, Baia Mare, Alba Iulia, Florești, Turda, Tășnad, Luduș, Cernavodă etc.

Best Tools Company inovează în domeniul managementului deșeurilor și își începe aventura în producția și implementarea de platforme subterane de colectare a deseurilor.

Eficientizarea colectării selective

Colectarea selectivă este un punct delicat în gestionarea deșeurilor în Romania. Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt cu siguranță o soluție de luat în calcul. Cele 4 pubele îngropate sunt destinate colectării selective în funcție de tipurile de deșeuri: Fracție umedă/deșeuri menajere, Hârtie/Carton, Sticlă, Plastic/Metal. Coșurile din inox, aflate la suprafață, sunt inscripționate cu mesajul corespunzător fiecărui tip de deșeu, pentru a elimina orice neînțelegere în rândul locuitorilor. De asemenea, operatorului i se poate pune la dispoziție un sistem de monitorizare a nivelului de încarcare a fiecărei pubele subterane în parte, facilitând astfel colectarea selectivă și eficientă a deșeurilor și, nu în ultimul rând, reciclarea.

Beneficii

Aspectul arhitectural urban al punctelor subterane de colectare a deseurilor are cel mai puternic impact în rândul locuitorilor. Platformele sunt proiectate astfel încât să se integreze perfect în scenariul în care sunt amplasate. Pentru realizarea acestui lucru se apelează la dale de beton, mozaic, asfalt sau chiar plăci din diferite materiale, totul pentru ca punctele de colectare să se poată camufla în peisajul urban sau rural în care sunt amplasate. Aspectul plăcut este un factor important în modernizarea și alinierea la standardele de bun simț.

Dar aspectul nu este nici pe departe cel mai important beneficiu pe care aceste sisteme îl aduc atât utilizatorilor, cât și operatorilor.

Metoda de amplasare a pubelelor în subteran reduce foarte mult suprafața acoperită. Un studiu în acest sens ne arată că platforma subterană ocupă la nivel suprateran doar 1,6mp, o îmbunătățire majoră față de pubelele clasice, care ocupă un spațiu de 14mp. Eliberarea spațiului aduce beneficii multiple pentru locuitorii zonelor în cauză, căile de circulație afectate și spațiul ocupat fiind reduse cu până la 80%. În plus, mirosul neplăcut pe care pubelele clasice le emană este eliminat total din discuție. Tot amplasamentului subteran i se datorează și reducerea cu până la 100% a riscului vandalizării pubelelor și a accesului uman nedorit și animal la deșeuri. Accesul uman nedorit nu mai reprezintă o problemă, asta datorită sistemului Smart de Acces cu card. Doar posesorii cardurilor pot folosi aceste pubele subterane cu scopul aruncării deșeurilor. Punctul de colectare este prevăzut cu un sistem etanș încă din faza de construcție, inundarea sa fiind imposibilă.

Costuri de întreținere substanțial reduse

Costul întreținerii platformelor subterane de colectare este foarte redus, comparativ cu punctele clasice. Acest lucru se datorează mai multor factori care la prima vedere par mai puțin importanți. De exemplu, punctele subterane de colectare a deșeurilor utilizează containere fără capac, iar acestea au un preț de achiziție cu până la 15% mai redus față de cele cu capac. De asemenea, cuvele sunt create special pentru a nu permite accesul rozătoarelor și dăunătorilor. Astfel, acțiunile costisitoare de deratizare sunt de domeniul trecutului. Reparațiile și înlocuirile survenite în urma vandalizărilor pot fi și ele cunsiderate probleme excluse din ecuație.

Monitorizare și gestiune

Platformele subterane de colectare a deșeurilor proiectate de Best Tools Company le oferă soluții inteligente operatorilor locali. Sistemul electronic integrat de monitorizare și gestiune centralizează date referitoare la gradul de umplere, greutatea fiecărui recipient colectat, tipul acestuia, adresa, utilizatorii sau fracția colectată. În același timp, sistemul îi oferă operatorului date referitoare la poziția GPS a autocamioanelor de colectare, avertizare atunci când containerele se apropie de umplere, optimizarea rutelor de golire a containerelor pline. Toate aceste beneficii duc și la o reducere a consumului de energie și combustibil, evitându-se chiar și mai mult poluarea.

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Download PDF

Search