Încă din anul 1967, RCM inovează în domeniul producției de echipamente pentru curățenie. De-a lungul timpului, producătorul italian a evoluat, ajungând astăzi să producă unele dintre cele mai performante mașini de măturat și spălat pardoseli pentru aplicații multiple.

O istorie bogată

RCM a produs prima mașină de măturat pardoseli în anul 1970. Primele măturători R500 (dintre care una este încă în perfectă stare de funcționare și este păstrată la sediul RCM) au fost livrate în 1971. Mașina de măturat R500 a fost produsă până în 1991.  În cele două decenii în care s-a aflat în producție, utilajul s-a vândut în peste 50.000 de unități și a adus o contribuție fundamentală la crearea unei piețe inexistente anterior, fiind un pionier al întregului sector de curățenie industrială.

Un prezent diversificat

În prezent, la peste 50 de ani de la producerea primei mașini de măturat, gama RCM este mult mai diversificată. Echipamentele de curățenie sunt împărțite în mai multe categorii, fiecare grupă de utilaje deservind sectoare multiple, gama completă acoperind toate tipurile de aplicații.

În acest moment, gama RCM numără 10 modele de mașini de spălat pardoseli, un număr similar de mașini de măturat pardoseli, dar și un utilaj ce combină cele două funcții.

Gama RCM a fost proiectată astfel încât să acopere toate dimensiunile posibile, astfel încât necesitățile clienților de curățenie să aibă un corespondent direct într-un echipament RCM. Mașinile RCM se află permanent într-un proces de îmbunătățire, producătorul implementând modificările necesare deduse din studii aplicate pe clienții din toată lumea. Astfel, fiecare model RCM este păstrat la cel mai înalt nivel de performanță și încorporează cele mai noi tehnologii din domeniu.

RCM Giga

GIGA este o mașină de spălat și uscat pardoseli compactă, confortabilă și silențioasă. Agilitatea ei este cunoscută în domeniu, la fel ca și performanțele ridicate și productivitatea exemplară. Este special concepută pentru curățarea zonelor de dimensiuni medii, chiar și când spațiul de acțiune prezintă obstacole sau dacă este aglomerat. Reprezintă o soluție perfectă pentru spațiile aglomerate de oameni pentru că lasă podeaua perfect uscată, eliminând pericolele și este foarte silențioasă (61 dB). Mașina de spălat pardoseli are o autonomie impresionantă, de până la 6 ore, oferă mai multe programe de spălare și este prietenoasă cu mediul înconjurător, fiind electrică, reducând consumul de apă și substanțe chimice.

RCM Boxer

BOXER este o mașină de măturat puternică și este disponibilă în patru variante cu dimensiuni diferite. Mașina de măturat RCM BOXER, cu buncărul său de 315 L, este disponibilă cu motor electric, dar și cu două versiuni cu motor termic: diesel și GPL. Versiunile cu motoare termice sunt special concepute pentru aplicații exterioare, iar versiunea cu motor electric, chiar dacă este potrivită și pentru exterior, este ideală în spații interioare de dimensiuni medii și mari. Boxer este o mașină performantă, care mătură și aspiră eficient orice tip de mizerie, fiind ideală în toate industriile. Utilizarea și întreținerea ușoară, fiabilitatea și costurile de funcționare reduse fac ca BOXER să fie potrivit pentru orice client.

RCM COMBO

Combo este un utilaj conceput pentru toate tipurile de aplicații, fiind o mașină universală, îmbinând funcțiile de măturare, aspirare, spălare și uscare a pardoselilor. Ultima generație de mașini Combo este concepută în baza filozofiei RCM, dezvoltată în peste 50 de ani. Utilajul de curățare este dotat cu un sistem logic de conducere, cu poziție frontală – pentru asigurarea unei vizibilități perfecte, manevrabilitate excelentă și siguranță maximă pentru operator. Combo este eficient în curățarea suprafețelor medii și mari, colectează mizeria și captează praful.

Aplicații

Printre sectoarele în care mașinile RCM sunt perfecte pentru procesul de curățenie se numără: industrial, distribuție, logistică și transport, servicii, turism și horeca, sistemul medical, sectorul public, educație și sport.

Impact redus asupra mediului înconjurător

Utilajele RCM sunt echipate cu dispozitive concepute pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător și protejarea resurselor. Mașinile de măturat și spălat consumă puțină apă, energie, limitează și eficientizează utilizarea detergenților, sunt foarte silențioase, elimină bacteriile de pe podele în proporție de 97% fără a utiliza dezinfectanți chimici, captează eficient praful etc.

De asemenea, fabricile RCM se bazează pe un sistem fotovoltaic de 185 kW care acoperă 60% din energia utilizată pentru producția echipamentelor de curățenie, reducând astfel emisiile de CO2 cu 160 de tone pe an.

Click – Contact

Click – Vezi toată gama de mașini de măturat pardoseli

Click – Vezi toată gama de mașini de spălat pardoseli

Click – Vezi toate echipamentele pentru curățenie distribuite