Atunci când discutăm despre deszăpezire, dimensionarea utilajelor și stabilirea exactă a zonelor de acțiune sunt bazele unui proiect de succes. Eficiența utilajelor este strict legată de experiența și priceperea specialiștilor care furnizează aceste echipamente atât de importante pentru siguranța și bunăstarea oamenilor, atât în trafic cât și pe trotuare, alei, parcări etc. Optimizarea echipamentelor în funcție de necesitățile exacte de deszăpezire ale clienților vor rezulta, cu siguranță, în performanțe ridicate și costuri scăzute pe termen mediu și lung.

Prin acest articol, ne propunem să realizăm un ghid de alegere a echipamentelor de întreținere pe timp de iarnă, prezentând una sau mai multe soluții pentru cele mai comune tipuri de suprafețe ce necesită deszăpezire, din interiorul localităților și zonele extraurbane.

Alei din parcuri, trotuare, străzi înguste

Spațiile înguste sunt, de cele mai multe ori, străbătute de pietoni. Necesitatea deszăpezirii acestor suprafețe este evidentă, siguranța oamenilor fiind pusă pe primul loc. Pentru a îndepărta zăpada de pe trotuare, străzi înguste, alei ale parcurilor sau chiar și parcări, operatorii locali din domeniul salubrității folosesc utilaje de mici dimensiuni. Viteza de lucru, gradul de curățare, costurile reduse și, nu în ultimul rând, eficiența energetică și protejarea mediului înconjurător sunt doar câteva însușiri pe care autoritățile și operatorii locali le caută în utilajele folosite pentru deszăpezire.

Vara și iarna, același utilaj

Utilajele multifuncționale sunt cele mai eficiente din punct de vedere economic și nu numai. Acestea pot fi utile în mai multe activități, pe parcursul întregului an. Costrurile de achiziție, cele de întreținere și mentenață, dar și costul total aferent posesiei utilajului sunt mult mai scăzute decât în cazul unei flote cu utilaje dedicate, numeroase.

Pentru locurile înguste, ce nu necesită eforturi majore pentru a fi deszăpezite, unele dintre cele mai potrivite utilaje sunt automăturătorile Bucher Municipal compacte. Întrebarea firească este, cu siguranță, legată de utilizarea unei mașini de măturat pe timpul iernii. Acest lucru este posibil, deoarece măturătorile pot fi transformate în utilaje de deszăpezire de mici dimensiuni prin simpla demontare a periilor și montarea unui plug frontal compact. Astfel, aceste utilaje sunt perfecte pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, din parcuri, zone industriale și, în general, din spații de mici dimensiuni din interiorul localităților.

Utilaje cu adevărat multifuncționale

Utilajele Multihog pot fi dotate cu peste 40 de tipuri de accesorii, fiind utile în numeroase aplicații. Desigur, o parte importantă dintre aceste accesorii este reprezentantă de echipamentele pentru sezonul rece. Freze, pluguri, perii de zăpadă, sărărițe, toate aceste accesorii fiabile sunt concepute pentru a eficientiza procesul de îndepărtare a zăpezii și prevenirea depunerii unui strat nou. Fiind robuste și puternice, aria de acțiune a utilajelor de deszăpezire Multihog nu se rezumă doar la trotuare, alei, străzi dintre blocuri și zone industriale, ci pot fi folosite pentru îndepărtarea zăpezii chiar și de pe căile de acces și de rulare din aeroporturi.

Pick-up și utilaj de deszăpezire

Chiar și vehiculele personale și utilitarele de zi cu zi pot fi transformate în veritabile utilaje pentru deszăpezire. Sărărițele și plugurile Hilltip sunt alegerea perfectă în astfel de situații. Acestea pot fi montate pe vehicule de mici dimensiuni, cu benă, iar eficiența lor constituie punctul forte pe care compania finlandeză îl evidențiază. Plugurile și sărărițele pot fi personalizate în funcție de cerințele beneficiarilor și de zonele în care urmează a fi folosite. De obicei, aceste utilaje sunt utilizate pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi înguste, trotuare, alei, parcuri, parcări, spații industriale, zone dintre blocuri și alte astfel de suprafețe.

Străzi, bulevarde, drumuri județene și naționale

Am stabilit în prima parte a articolului care sunt cele mai potrivite echipamente pentru deszăpezirea străzilor dintre blocuri. Dar ce fel de utilaje sunt recomandate pentru arterele principale ale localităților? Străzile din marile orașe trebuie deszăpezite în cel mai scurt timp, pentru a se evita ambuteiajele și pentru a le fi asigurate participanților la trafic condițiile optime pentru o călătorie lipsită de incidente. Tocmai de aceea, este necesară o dimensionare perfectă a proiectelor, pentru a se ajunge la alegerea celor mai performante utilaje.

Bucher Municipal oferă o gamă completă de pluguri și împrăștietori de material antiderapant sau degivrant. Plugurile sunt solide, pot fi manevrate foarte ușor, au multiple poziții de lucru, sunt utile chiar și pe drumurile denivelate, la viteze mici, medii și mari. De asemenea, sărărițele producătorului elvețian oferă multiple moduri și lățimi de împrăștiere, reglabile, capabile să se adapteze condițiilor imprevizibile din orașe.

Multe dintre utilajele de deszăpezire din orașe, bineînțeles, pot fi utilizate și pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile din afara localităților.

În afara localităților

Plugurile și împrăștietorile folosite la deszăpezirea marilor bulevarde sunt potrivite și pentru întreținerea drumurilor din afara orașelor pe timp de iarnă. De asemenea, există echipamente adaptate pentru condițiile speciale ce pot apărea pe drumurile județene și naționale. Viteza de lucru poate fi mai mare decât în localități, iar acest lucru a dus la crearea unor pluguri mai rezistente și a unor sărărițe cu o eficiență sporită, pentru a face față acțiunilor solicitante.

La munte

Frezele de zăpadă sunt potrivite pentru mai multe tipuri de spații care necesită deszăpezire. Acestea sunt folosite în urma unor căderi masive de zăpadă, pentru a debloca drumuri și pentru a crea căi de acces în situații de urgență. În mod evient, frezele de zăpadă sunt folosite cel mai des pe drumurile de munte.

Autostrăzi și aeroporturi

Pentru deszăpezirea autostrăzilor și a aeroporturilor, Bucher Municipal a creat pluguri telescopice, ale căror lungime poate fi reglată în cel mai scurt timp. De asemenea, producătorul elvețian produce sărărițe ce oferă o lățime de împrăștiere mare la viteze impresionante, caracteristici esențiale în rândul utilajelor folosite pe autostrăzi și aeroporturi. În același timp, imprăștietorile de soluții degivrante cu brațe extensibile sunt extrem de utile pe aeroporturi atunci când se încearcă prevenirea depunerii zăpezii sau a formării stratului de gheață.

Tehnologia viitorului

Sărăriță electrică

Echipamentele municipale electrice sunt, la prima vedere, o alternativă mai costisitoare la utilajele tradiționale, având un preț de achiziție mai ridicat. Cu toate acestea, noile tehnologii îi pot ajuta pe operatorii de salubritate să eficientizeze acțiunile de deszăpezire, la costuri mai mici. Echipamentele electrice oferă un cost total aferent posesiei mai mic decât cele tradiționale. Așadar, eficiența economică poate fi susținută și de investiții strategice, care pe termen lung pot aduce beneficii. Phoenix Electra este prima sărăriță profesională 100% electrică din lume și reprezintă angajamentul Bucher Municipal pentru un viitor sustenabil.

Plug cu sistem de imprăștiere

Chiar și plugurile de zăpadă pot fi multifuncționale. Plugul cu sistem de injecție a lichidului de degivrare integrat este o soluție perfectă pentru eficientizarea acțiunilor de deszăpezire. Sistemul de împrăștiere este integrat în plug, iar duzele de injecție sunt plasate chiar în lamă. Lichidul de degrivrare este împrăștiat uniform pe toată suprafata carosabilă străbătută de plug. În acest mod, pe suprafața drumului nu mai rămâne un strat subțire de zăpadă, așa cum rămâne în urma plugurilor simple, ci zăpada rămasă este topită în cel mai scurt timp. Fiind atât de eficiente și reducând dependența de o sărăriță, plugurile Polix dotate cu sistemul MBS de la Bucher Municipal sunt tot mai căutate în ultima perioadă.

Click – Toata gama de utilaje pentru deszăpezire

Click – Contact Best Tools