Italia ocupă locul doi la nivel Mondial în producția de echipamente de curațenie, după Statele Unite ale Americii. La rândul său, RCM este unul dintre cei mai importanți producători de mașini de măturat industriale și stradale, dar și de mașini de spălat pardoseli.

Iată câteva sfaturi pe care RCM ni le oferă în legătură cu periile echipamentelor de curățenie:

O mașină de curățat poate fi de înaltă calitate, dar dacă sunt alese perii necorespunzătoare, rezultatul ar putea fi unul nedorit! Fiecare tip de perie este creat special pentru a se plia perfect pe anumite suprafețe, ceea ce duce, în mod normal, la incompatibilitatea periei cu alte tipuri de suprafețe. Un exemplu bun din viața cotidiană în acest sens ar putea fi alegerea anvelopelor pentru mașină. Trebuie selectate cele mai potrivite pneuri pentru o situație specifică, iar asta pentru a obține cea mai bună performanță.

RCM subliniază acțiunea mecanică, temperatura, acțiunea chimică și timpul de contact ca fiind cei mai importanți factori de luat în calcul pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei. Acesta este motivul pentru care periile sunt o parte fundamentală în curățenie: influențează direct eficacitatea acțiunii mecanice și, bineînțeles, gradul de curățare.

Întreținerea periilor

După alegerea periei potrivite, urmează procesul de întreținere. Peria este esențială. Aceasta, fiind elementul mașinilor de spălat pardoseli sau a mașinilor de măturat care intră în contact direct cu suprafețele murdare, trebuie verificată vizual periodic și, în unele cazuri, chiar spălată. Principiul este simplu în această situație: dacă periile sunt curate și în stare bună, suprafețele vor fi curățate mai eficient. De asemenea, lucruri simple precum evitarea sforilor sau a șnururilor în timpul procesului de curățare ar putea fi de folos, mai ales în cazul echipamentelor cu perii de tip rolă.

Dar cel mai important aspect în menținerea performanței mașinii de spălat pardoseli sau a mașinii de măturat este înlocuirea la timp a periilor. Acest proces, executat la momentul potrivit, garantează un rezultat excelent de curățare. Unele perii sunt dotate cu indicatori de uzură care ușurează verificarea.

 

Tipuri de perii

Perii pentru mașini de spălat pardoseli:

  • Perie tip rolă – ajută la eliminarea prafului, dar și la încărcarea acestuia în containerul mașinii de spălat pardoseli.
  • Perie tip disc – se folosește în special pentru spălare și este mult mai eficientă în îndepărtarea murdăriei aderente decât rolele, asta și datorită faptului că poate suporta o presiune mai mare prin transferul la sol.

                                                                                     

Perii pentru mașini de măturat:

  • Perie tip cupă – denumită și peria laterală, aceasta este poziționată în exteriorul mașinii de măturat și are rolul de a curăța spațiile periferice, dar și de a direcționa praful către peria centrală și aspirator. Pe scurt, crește performanța mașinii de măturat fără a crește nivelul de praf emis.

                                

Periile pot fi confecționate din multiple materiale, iar alegerea acestora se face în funcție de necesitățile clientului și a suprafeței pe care urmează sa fie folosite mașina de spălat pardoseli și mașina de măturat.

Click – Mașini de spalat pardoseli

Click – Mașini de măturat

Click – Echipamente de curățenie