Grupurile electrogene sunt concepute pentru a produce și furniza energie electrică în regim continuu, atunci când rețeaua națională nu o poate furniza sau când aceasta lipsește cu desăvârșire. De asemenea, generatoarele sunt folosite și ca back-up, cazuri în care grupurile electrogene se dovedesc a fi o sursă prețioasă de energie electrică în timpul unor pene de curent, de exemplu.

Siguranță

Funcția de back-up a generatoarelor s-a dovedit în timp ca fiind extrem de utilă în nenumărate domenii și aplicații. Există numeroase exemple concrete în care anumite activități sunt dependente de o sursă continuă de energie. Întreruperile de curent, mai mult sau mai puțin frecvente, din rețeaua națională de furnizare a energiei electrice, pot avea efecte grave în activități ca producția, data center, clădiri de birouri, stații de epurare a apei, aplicații militare și, nu în ultimul rând, spitale.

Aplicații critice

Aproape fiecare clădire care găzduiește un spital, un data center, sedii de firme, linii de producție, hale logistice, hipermarketuri, depozite, este conectată la un grup electrogen setat astfel încât să pornească automat atunci când sunt căderi de tensiune. Desigur, generatoarele nu vor începe producerea și furnizarea de energie electrică exact în momentul în care se întrerupe alimentarea de la rețeaua națională, ci există o mică întârziere în acest sens, strâns legată de pornirea motorului termic și antrenarea alternatorului. Tocmai cu acest scop au fost create sursele neîntreruptibile de tensiune (UPS). Acestea sunt construite cu scopul de a asigura o continuitate în alimentarea cu energie electrică. UPS-urile sunt dispozitive ce conțin baterii cu capacități diferite, potrivite pentru toate tipurile de aplicații, cu sarcini diferite.

Astfel, unul sau mai multe generatoare, în funcție de caz, pot asigura, împreună cu un UPS, o continuitate absolut necesară în alimentarea cu energie electrică a unei fabrici, de exemplu. Într-o unitate în care producția este automatizată, căderea tensiunii poate duce la compromiterea unui întreg lot de produse. Grupurile electrogene previn astfel de situații, de aceea nu lipsesc din majoritatea fabricilor. Același lucru este valabil și în spitale. Spitalele sunt dependente de energie electrică, de aceea sunt dotate cu generatoare electrice care au scopul de a furniza electricitate atunci când există pene de curent, dacă nu pentru alimentarea tuturor consumatorilor dintr-o unitate medicală, atunci măcar pentru funcțiile critice, reprezentate de aparatura medicală, sistemul de climatizare, iluminare, lifturi etc.

Situații de urgență imprevizibile

Dar aplicațiile critice nu sunt doar acestea. Aplicațiile critice pot fi neprevăzute. Cu toții am întâlnit sau am auzit despre cazuri în care factorii meteorologici au creat probleme de furnizare a energiei electrice la o casă, un sat, comune, cartiere sau chiar orașe întregi. În aceste cazuri, mai ales în locurile care sunt predispuse unor situații de urgență create de o furtună, ger sau viscol, este indicată folosirea generatoarelor electrice, fie achiziționate, fie închiriate în perioadele cu probleme.

Alte tipuri de aplicații

Grupurile electrogene și-au dovedit utilitatea sau sunt indispensabile și în alte aplicații ca: festivaluri, concerte, târguri, mitinguri, construcții, aplicații militare planificate sau misiuni militare, uzine etc.

Închirieri și vânzări

Best Tools Company este dealerul exclusiv al Kohler SDMO în România. Kohler SDMO este pe podiumul mondial al celor mai puternici producători de grupuri electrogene, fiind responsabili pentru fabricarea unei game complete de generatoare, cu puteri cuprinse între 1kVA și 3300kVA. De asemenea, Kohler SDMO produce centrale termice și generatoare personalizate, cu puteri mai mari, folosite în proiecte speciale. Best Tools distribuie în România toată gama de generatoare Kohler SDMO. Mai mult decât atât, Best Tools Company deține o flotă de peste 80 de grupuri electrogene, toate Kohler SDMO, pe care le închiriază în toată România și țările limitrofe, în nenumărate tipuri de aplicații. Flota Rental este cea mai nouă (ca număr de ore de funcționare și anul fabricației) din România. Serviciile de mentenanță joacă un rol deosebit de important în Best Tools Company, de aceea se investește constant atât în echipamente de intervenție, cum ar fi cele 18 autolaboratoare de service, cât și în instruirea personalului, care participă regulat la sesiuni de training organizate de către Kohler SDMO în Franța.

Click – Contact / Cere o ofertă

Click – Închiriază un generator

Click – Cumpără un generator