Best Tools Company proiectează și amenajează Centre de Date.

În ultima perioadă de timp, Best Tools Company și-a început aventura în construirea de Data Centere. La baza deciziei de a intra în acest domeniu s-a aflat colaborările deja existente cu companii de renume mondial care au o experiență bogată în amenajarea unor astfel de sisteme, dar și resurse importante. Este cunoscut faptul că Best Tools Company este dealer exclusiv al companiei franceze Kohler-SDMO, cel mai mare producător de grupuri electrogene din Europa și un important jucător în piața de data centere. În același timp, strânsa colaborare cu producătorul italian de surse UPS, Riello, o companie cu o istorie de peste 90 de ani, reprezintă un motiv în plus de încredere.

”Crearea unui Data Center este un proces complex, dar dacă la baza sa se află o echipă bine pregătită care dispune de toate tehnologiile de ultimă generație necesare finalizării cu succes a unui asemenea proiect, rezultatul nu poate fi altul decât cel așteptat de către client.”

În ce constă amenajarea unui Data Center?

Procesul este unul bine stabilit și oferă o privire de ansamblu asupra proiectului:

  • Studiu – se începe prin realizarea unei expertize a necesităților clientului, stabilindu-se astfel dimensiunile proiectului și resursele necesare.
  • Selectarea spațiului – în această etapă se realizează o expertiză a spațiului existent sau se selectează o încăpere care respectă toate criteriile construirii unui data center.
  • Proiectare – acest pas se caracterizează prin punerea la punct a tuturor detaliilor proiectului.
  • Construire ­– executarea amenajării centrului de date.
  • Punere în funcțiune – finalizarea amenajărilor și derularea programelor de training și informare
  • Mentenanță – desigur, ca și în orice alt proiect, Best Tools Company oferă contracte de întreținere și programe de garanție.

Ce este, de fapt, un data center?

Un centru de date este un ansamblu care centralizează operațiunile și echipamentele IT ale unei organizații, precum și unde stochează, gestionează și difuzează datele. Data Center-ul găzduiește facilități de calcul cum ar fi servere, routere, switch-uri și firewall-uri, precum și componente de suport cum ar fi echipamente de rezervă, care au rolul de susținere a ansamblului IT. Unele componente pentru susținerea infrastructurii includ:

– Surse neîntreruptibile de tensiune (surse UPS) – acumulatori, generatoare și surse de alimentare redundante.

– Controlul mediului – sisteme de climatizare pentru încăpere, încălzire, ventilație și aer condiționat și sisteme de evacuare.

– Sisteme de securitate fizică – sisteme biometrice și sisteme de supraveghere video.

Centrele de date găzduiesc cele mai importante sisteme ale rețelei și sunt vitale pentru continuitatea operațiunilor zilnice. În consecință, securitatea și fiabilitatea lor și a informațiilor acestora reprezintă o prioritate pentru organizații. Un centru de date poate fi complex (clădire dedicată) sau simplu (o zonă sau cameră care găzduiește doar câteva servere). În plus, un Data Center poate fi privat sau partajat.

Click – Data Center

Click – contact Best Tools