Anul trecut, Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial legea 208/2022, referitoare la achizițiile publice directe, care a intrat în vigoare pe 10 septembrie 2022. Conform acestei noi legi, suma maximă pe care administrațiile locale o pot investi în achiziția directă de utilaje de salubrizare, de exemplu, este de 270 120 de lei, adică aproximativ 55 de mii de euro.

Găsiți AICI toate detaliile legii 208/2022.

În această categorie de prețuri regăsesc mai multe tipuri de utilaje de salubrizare și curățenie exterioară și interioară. Vom trece prin câteva dintre cele mai utile dintre acestea, printr-o prezentare pe scurt, pe care vă invităm să o parcurgeți în cele ce urmează.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați. Reprezentanții Best Tools Company vă stau la dispoziție pentru a vă oferi toate informațiile solicitate.

Echipamente de curățenie urbană

Utilajele urbane pentru curățenie ale producătorului italian, și anume aspiratoarele și mașinile de măturat, sunt potrivite pentru curățarea tuturor spațiilor exterioare, atât ziua, cât și noaptea. Acestea sunt dotate cu motoare electrice și, în consecință, sunt foarte silențioase și nu poluează. Echipamentele TSM sunt concepute pentru a curăța cu ușurință aleile, străzile pietonale, parcările, curțile, trotuarele și locurile greu accesibile.

Măturătoare urbană electrică

Un exemplu bun ar fi TSM Itala. Această măturătoare colectează mizeria cu o perie centrală, situată în spatele celor două perii frontale. Este foarte silențioasă și poate fi folosită pentru curățarea zonelor exterioare publice și private, inclusiv a trotuarelor. Măturătoarea urbană permite și colectarea deșeurilor mai voluminoase printr-un furtun detașabil ce poate ajunge în zonele mai puțin accesibile. ITALA 135 poate fi folosită cu sau fără om la bord, în funcție condițiile de lucru.

Aspirator urban electric

TSM Aria este exemplul perfect pentru un astfel de utilaj. Aspiratorul urban este foarte silențios, fiind electric. Acesta este potrivit pentru curățarea domeniilor publice și private, la orice oră, fără a deranja oamenii din jur. Nivelul foarte scăzut de zgomot pe care îl produce și puterea mare de aspirare se datorează motorului electric performant cu care este dotat echipamentul. Autonomia aspiratorului este, la rândul ei, impresionantă: peste 10 ore de lucru. Pubela de 240 l îl fac perfect și pentru spații mai largi și pentru sesiuni de lucru fără prea multe întreruperi pentru golirea containerului.

Utilaj multifuncțional iarnă/vară 4×4

O soluție multifuncțională perfectă atât pentru deszăpezire, cât și pentru diverse activități comunale/municipale în sezonul cald. Folosirea unui singur șasiu cu tracțiune integrală pentru toate activitățile din timpul unui an scade considerabil prețul de achiziție a utilajului.

Pentru dotarea de iarnă, acesta poate fi dotat cu sărăriță și cu plug de zăpadă Hiltip (Finlanda), iar pentru activitățile de salubrizare din timpul verii, utilajul poate fi dotat cu sisteme de spălare a carosabilului, cu nebulizator pentru dezinfecție/dezinsecție etc.

Autogunoieră compactă pentru colectarea deșeurilor stradale

Autocompactoarele de mici dimensiuni sunt soluția perfectă pentru colectarea selectivă a deșeurilor stradale, „din poartă în poartă”. Acestea au o capacitate de 4.5 m3.

Utilajele pot fi conduse cu permis de categoria B, suprastructurile fiind montate pe șasiuri de 3.5 tone. Datorită dimensiunilor reduse, autogunoierele compacte sunt ideale pentru localitățile de mici dimensiuni sau pentru cele cu căi de acces înguste.

Echipamente de curațenie interioară și exterioară

De la mașini de măturat și spălat pardoseli până la sisteme de spălare cu presiune, de igienizare sau aspiratoare profesionale și industriale, majoritatea utilajelor din această categorie se încadrează în limita impusă de stat pentru achizițiile directe.

Utile atât pentru curățarea spațiilor interioare, cum sunt clădirile adiminstrative și sălile de sport, cât și a spațiilor exterioare, cum sunt parcările, parcurile sau zonele în care se execută lucrări de construcții, echipamentele de curățenie reprezintă un punct de interes important pentru numeroase instituții.

Click – explorează gama completă de echipamente de curățenie

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați. Un reprezentant Best Tools Company vă stă la dispoziție.