Stația de compostare a nămolului, din cadrul complexului de epurare a apei Câmpia Turzii, reprezintă unul dintre proiectele importante ale departamentului Best Tools Company de management al deșeurilor. Noua structură este construită prin „PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ŞI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA – CAMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020″.

Click – urmăriți primele etape din construcția noii stații (youtube).

Consultanța premergătoare, design-ul și implementarea sunt relizate de către Best Tools, pentru compania de apă Aries Turda.

Cum funcționează

Stația va transforma nămolul rezultat în urma epurării apelor în compost ce poate fi reutilizat în agricultură și întreținerea spațiilor verzi. Practic, urmând pașii exacți ai economiei circulare, noua structură va închide ciclul unui deșeu, și anume nămolul, transformându-l într-un produs util.

Un sistem unic în România

Instalația de compostare a nămolului este un proiect unicat în România. Stația de compost, în hală închisă, cu tratarea aerului viciat prin biofiltru este prima de acest gen de la noi din țară. „S-a optat pentru această tehnologie deoarece, în vecinătatea stației există gospodării care sufereau din cauza mirosului nămolului produs în actuala stație. Imediat ce noua instalație va fi funcțională, tot nămolul va fi transformat în compost, iar tot aerul rezultat din acest proces se va trata prin biofiltru, acest lucru reducând poluarea aerului din zonă, eliminând disconfortul pentru gospodăriile din vecinătatea instalației”, Florin Vulpe, expert în sisteme pentru managementul deșeurilor, Best Tools Company.

Construcția stației de compostare a nămolului de la Câmpia Turzii se estimează că va fi finalizată la începutul iernii acestui an.

Click – contact

Click – Soluții profesionale complete pentru managementul deșeurilor