Piața de energie electrică este într-o perioadă de incertitudini la nivel mondial, prețul energiei fiind departe de a fi stabil. Aceste fluctuații de preț și informațiile contradictorii din mass media au schimbat mult strategiile companiilor din toate domeniile, inclusiv ale celor din producție, cu privire la siguranța energetică. Războiul de la granițele României a accentuat și mai mult grijile companiilor, iar multe din acestea au început încă de anul trecut să investească în sisteme auxiliare care să le furnizeze energie electrică în caz de nevoie si, astfel, asigure o continuitate în activitățile zilnice.

Grupurile electrogene sunt, în acest caz, unele dintre cele mai sigure soluții de „back-up”, aceste sisteme nefiind condiționate de factorii de mediu pentru a putea produce și furniza energie electrică. Iar companiile au investit mult în astfel de generatoare de electricitate în ultimul an. Piața de grupuri electrogene a ajuns la un nivel record în 2022 în întreaga Europă, iar cererea încă este ridicată.

Prezentarea video a proiectului

Proiect de 9 MW în domeniul producției

Unul dintre proiectele de referință din acest domeniu este cel realizat de Best Tools Company, distribuitor exclusiv Kohler în România, pentru o fabrică din Muntenia. Lucrarile în sine au început în luna decembrie 2022 și s-au încheiat pe 25 ianuarie 2023. Compania românească a realizat întregul sistem, de la selectarea celor mai potrivite grupuri electrogene și componente, până realizarea proiectului, livrarea, instalarea, sincronizarea, testarea și punerea în funcțiune, urmând ca în următorii ani să realizeze mentenanța și intervențiile tehnice.

Detalii tehnice

Sistemul este unul complex, care cuprinde mai multe elemente interconectate, sincronizate.

  • 3 Grupuri electrogene KOHLER T2800
  • 2 Grupuri electrogene KOHLER B1250
  • 8 Transformatoare
  • Sistem de celule de medie tensiune
  • 3 Rezervoare externe de combustibil Western Global
  • Cabluri de forță

Cele trei grupuri electrogene Kohler T2800 (2800 kVA) sunt dotate cu motoare Mitsubishi, iar cele B1250 (1250 kVA) cu motoare Baudouin. Toate cele cinci generatoare au alternatoare Leroy-Somer și sunt amplasate în containere de insonorizare. Întregul ansamblu de grupuri electrogene este sincronizat și protejat prin intermediul a șase panouri de automatizare cu sincronizare și șase circuit breakere. Sistemul de transformare de la 0,4 kV la 20 kV este format din șase transformatoare de 1600 kVA și două de 1250 kVA. Sistemul de celule este unul complex, format din mai multe elemente, toate montate într-un container de 40”.

Cele trei grupuri electrogene Kohler T2800 susțin întreaga sarcină a fabricii, iar grupurile B1250 au fost integrate în sistem fie pentru a deservi ca back-up pentru generatoarele mari, fie pentru a suplimenta energia produsă în situația în care sarcina va crește în timp.

Cele trei rezervoare de combustibil Western Global de 29.700 litri au fost introduse în proiect cu scopul de a mări autonomia grupurilor electrogene. Acestea sunt dotate cu pereți dubli, cuve de retenție, pompe și accesorii.

Așa cum s-a menționat mai sus, întregul proces de implementare a durat aproximativ o lună, incluzând mobilizarea echipamentelor, pregătirea zonei de instalare, realizarea circuitului de cabluri de forță, instalarea turnurilor de lumină, realizarea stocului pentru consumabile etc.

Testare și funcționare

Sistemul a fost gândit astfel încât să poată fi folosit atât în regim continuu, cât și ca sistem de rezervă – pentru situațiile în care sunt probleme cu rețeaua națională de electricitate. Astfel, testele finale au fost realizate timp de 48 de ore, funcționare continuă, cu alternarea tuturor grupurilor electrogene din ansamblu, la o putere medie de 5 MW.

Best Tools Company & Kohler

Best Tools Company este dealer exclusiv Kohler în România și țările vecine, unde distribuie gama completă a consacratului producător, de la generatoare portabile, la grupuri electrogene de mare putere (1 – 4500 kVA). Cu o echipă de 20 de tehnicieni și ingineri și cele 10 mașini de intervenție, Best Tools Company oferă soluții complexe, pe lângă distribuirea și închirierea de grupuri electrogene, de instalare, punere în funcțiune, mentenanță și intervenție, oriunde în România și țările vecine.

Compania Kohler s-a înființat în anul 1873, în Statele Unite ale Americii. În 1920, Kohler a produs primul generator modern. Divizia sa de grupuri electrogene a devenit din ce în ce mai performantă, în special după achiziția producătorului francez SDMO Industries. În acest moment, Kohler este al treilea cel mai important producător de grupuri electrogene din lume, fiind un veritabil creator de tendințe în domeniu.

Prezentarea video a proiectului

Best Tools Company

best-tools.ro

vanzari@best-tools.ro

service@best-tools.ro

021 318 36 87