Platformele subterane de colectare selectivă a deșeurilor, prin toate caracteristicile lor, sunt soluția ideală pentru problemele cauzate de urșii înfometați din unele localități din România.

Caracteristici

Pe scurt, platformele subterane sunt dotate cu 4 coșuri de inserție din inox, aflate la suprafata, cu un sistem de închidere inteligent, iar containerele de gunoi sunt poziționate în subteran. Acestea ies la suprafață prin intermediul unui sistem hidraulic doar în momentul în care operatorul local vine să le golească, după care se întorc în subteran, ferite de ochii oamenilor și, implicit, de cei ai urșilor.

Beneficii

Platformele subterane oferă numeroase beneficii, în comparație cu soluțiile actuale. Cartierele orașelor și satele vor fi vizibil mai curate, iar impactul zonelor de colectare a deșeurilor asupra sănătății publice va fi mult diminuat. Totodată, aspectul platformelor este unul plăcut, care le ajută să se integreze în orice peisaj urban sau rural. Mirosurile neplăcute emanate sunt și ele mult reduse, iar acest lucru contribuie semnificativ la reducerea numărului urșilor atrași în localități. Animalele fără stăpân, rozătoarele și insectele dispar și ele din ecuație. Pentru o siguranță sporită în rândul comunității, platformele subterane pot fi dotate și cu sistem de acces cu card, eliminându-se astfel și accesul uman nedorit și putând fi astfel implementate sistemul ”platește cât arunci”. Platformele au o amprentă la sol mult mai mică, în comparație cu țarcurile tradiționale cu containere.

Eficiente economic

  • Un risc de vandalizare mult mai scazut
  • Eliminarea din discuție a containerelor cu capac – costuri reduse
  • Organizare net superioară
  • Durată extinsă de viață
  • Eliminarea operațiunilor de deratizare

Prin suma caracteristicilor sale, platforma subterană de colectare selectivă a deșeurilor contribuie semnificativ la reducerea vizitelor urșilor în localități, la economii financiare și la tranziția către un sistem de management al deșeurilor aliniat cu standardele Uniunii Europene de colectare a deșeurilor.

Link-uri utile

Click – Vezi mai multe detalii despre platformele subterane

Click – Contactează-ne

Click – Soluții profesionale complete pentru managementul deșeurilor