Pe timpul iernii, în România și nu numai, penele de curent sunt din ce în ce mai prezente. Acestea sunt cauzate de condițiile meteorologice extreme, de viscol și ger, care afectează în special sistemele de distribuție a energiei electrice învechite, dar și de faptul că în acest anotimp, și mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă, consumul de energie electrică este mult mai ridicat comparativ cu oricare altă perioadă a anului.

Astfel de întreruperi în furnizarea de energie electrică pot duce, ținând cont de temperaturile scăzute și de probabilitatea ridicată de apariție a furtunilor severe cu vânturi puternice și ninsori abundente, la crearea de situații de urgență atât în rândul consumatorilor casnici, cât și în rândul celor industriali.

Situații de urgență

Orice întrerupere de energie electrică poate duce la o situație gravă, mai ales în sezonul rece. De cele mai multe ori, întreruperea curentului înseamnă pierderea tuturor funcțiilor vitale ale unei clădiri și, evident, întreruperea activităților. Iar dacă adăugăm în calcul și efectele unui viscol puternic ce poate întârzia intervenția autorităților, ajungem la concluzia că un generator electric este una dintre puținele surse de încredere în astfel de situații.

Continuitatea alimentării cu electricitate

Pentru a combate efectele grave pe care penele de curent le pot cauza pe timpul iernii, un grup electrogen este soluția perfectă. Acesta este rezerva de energie electrică ce intervine atunci când este necesar, asigurând continuitatea activităților cotidiene.

Tipuri de consumatori

Fiecare uzină de producție este dependentă de curentul electric, de aceea se impune instalarea unui grup electrogen de back-up. Această regulă se aplică și în cazul hipermarketurilor, centrelor comerciale, spitalelor, hotelurilor și nu numai. Continuitatea activităților desfășurate în aceste industrii este dependentă de continuitatea alimentării cu energie electrică. În toate aceste situații, un grup electrogen este soluția perfectă.

Sistem de automatizare

Grupurile electrogene pornesc automat în cazul unei căderi de tensiune. În acest sens, se montează un panou de automatizare care recepționează informația și îi transmite generatorului comanda de pornire și producere de energie electrică. De asemenea, generatoarele KOHLER-SDMO sunt dotate cu sisteme de preîncălzire (PHS), care au scopul de a menține o anumită temperatură a motorului grupului electrogen, pentru a elimina problemele de pornire pe timp de iarnă, la temperaturi extrem de scăzute. Scopul acestor sisteme este de a asigura pornirea rapidă a grupului electrogen și preluarea de către acesta a sarcinii de la sursa neîntreruptibilă de tensiune (UPS).

Sursă neîntreruptibilă de tensiune

În cazul unei pene de curent, este imperativ ca grupul electrogen să pornească și să înceapă alimentarea în cel mai scurt timp. Chiar și cele mai performante generatoare electrice au nevoie de câteva momente pentru a porni și a începe generarea și furnizarea de energie electrică. Sursele neîntreruptibile de tensiune (UPS) sunt create pentru a asigura continuitatea alimentării cu electricitate până în momentul în care generatorul de curent preia sarcina.

Dimensionare

Alegerea generatorului și a UPS-ului perfect pentru necesitățile fiecărei clădiri trebuie făcută în urma unei expertize profesionale. Subdimensionarea poate duce la probleme grave, iar supradimensionarea nu oferă eficiență. De aceea, pentru alegerea echipamentelor perfecte pentru aplicațiile specifice este nevoie de un studiu inițial și consultațnă, realizate de specialiști.

Calitatea generatorului electric

Dat fiind rolul important în asigurarea continuității activităților pe care grupurile electrogene și UPS-urile le joacă, calitatea acestora trebuie să fie ridicată. Fiabilitatea unui grup electrogen este imperativă, la fel și performanțele ridicate. KOHLER-SDMO este unul dintre cei mai importanți producători de generatoare electrice din lume, având o rețea de distribuitori ce cuprinde reprezentanți în peste o sută de țări. De asemenea, producătorul americano-francez pune accentul pe serviciile de mentenanță, un aspect atât de important ținând cont de rolurile critice pe care grupurile electrogene le au.

Achiziție sau închiriere

Achiziționarea unui grup electrogen este recomantată pentru entitățile din industrie și comerț, mai ales în zonele afectate frecvent de căderi de tensiune. Continuitatea activității în aceste sectoare este obligatorie, de aceea se impune asigurarea clădirilor cu un generator electric. În zonele în care căderile de tensiune sunt previzibile și se întâmplă numai în prioade exacte ale anului, cum ar fi iarna, se recomandă închirierea unui generator pentru perioada cunoscută.

Soluții profesionale complete

În calitate de dealer exclusiv KOHLER-SDMO în România, Best Tools Company distribuie gama completă de grupuri electrogene a producătorului americano-francez, ce cuprinde generatoare cu puteri între 1 kVA și 4500 kVA. De asemenea, serviciile post-vânzare complete, disponibile pe întreg teritoriul României, se ridică la standardele marelui producător. Flota de generatoare disponibile pentru închiriere din cadrul Best Tools numără peste 70 de unități, cu puteri cuprinse între 1 și 1250 kVA.

Click – Închiriere generator

Click – Vânzare generatoare

Click – Contact / info / cere ofertă