KOHLER-SDMO prezintă cel mai puternic generator produs vreodată de compania americano-franceză, iar momentul ales este unul perfect: anul în care se împlinesc 100 de ani de când KOHLER a produs primul grup electrogen modern.

Un singur generator – putere de 4500 kVA

La sfârșitul anului 2016, KOHLER-SDMO a prezentat noua sa gamă de generatoare industriale diesel mari KD, dotate cu o linie complet nouă de motoare diesel KOHLER reprezentate de familiile de motoare K135 și K175. Generatoarele variază de la 800kVA / 800kWe la 3500kVA (50Hz) / 3250kWe (60Hz).

Revenind în prezent, în 2020, bazat pe un răspuns puternic al pieței la nivel mondial și pe o cerere din ce în ce mai mare de putere în aplicații critice, KOHLER-SDMO extinde oficial seria KD cu lansarea a 4 noi modele, printre care KD4500, de până la 4500kVA (50Hz) / 4000kWe (60Hz) . Dezvoltate de echipa globală de ingineri, aceste noi unități sunt alimentate de cel mai puternic și sofisticat motor K175, KD103V20. Această versiune extinde limitele generatoarelor staționare și diferențiază KOHLER-SDMO drept cel mai puternic producător de grupuri electrogene diesel de pe piață.

Noile modele din seria KD dispun de tehnologii care au scopul de a îmbunătăți performanțele, pentru a scădea consumul și a optimiza emisiile de noxe: design inovativ al chiuloasei, turbocompresoare speciale, sistem de răcire performant, panou avansat de comunicare și control, design modular etc. Începerea producției noilor modele din seria KD este programată pentru septembrie 2020.

Aplicații

Luând în calcul puterea imensă pe care o pot produce noile grupuri electrogene din seria KD, acestea sunt ideale în aplicații critice „Heavy Duty”. Generatoarele KOHLER-SDMO sunt special concepute pentru a face față cu brio în aplicații multiple, cum ar fi funcția de back-up pentru unități spitalicești, pentru uzine, fabrici, hale mari, dar și pentru centre de date (Data Center).

Beneficii

KOHLER-SDMO pune accentul pe multitudinea beneficiilor de care colaboratorii se pot bucura în momentul achiziției unui grup electrogen. Densitatea puterii, fiabilitatea și calitatea generatoarelor KOHLER-SDMO sunt cunoscute la nivel mondial. În plus, productorul oferă suport în toată lumea, soluții personalizate și un cost total aferent posesiei redus.

KOHLER-SDMO

KOHLER-SDMO este al treilea cel mai important producător de grupuri electrogene din lume. Compania are 12 filiale și peste 150 de distribuitori în întreaga lume. Producătorul își desfășoară expertiza prin adaptarea continuă pe o piață în continuă schimbare, propunând soluții inovatoare dezvoltate de unitățile de cercetare și dezvoltare. SDMO aparține grupului Kohler din 2005, iar marca sa a trecut de la SDMO la KOHLER-SDMO în 2016.

Odată cu integrarea companiei franceze SDMO în grupul KOHLER, în 2005, acesta devine al treilea cel mai important producător de grupuri electrogene din lume. La ora actuală, KOHLER SDMO are o rețea de distribuție prezentă în peste 180 de țări. De asemenea, compania dispune de 6 filiale, în Zweibrucken (Germania), Schoten (Belgia), Sao Paulo (Brazilia), Barcelona (Spania), Miami (SUA), Londra (Marea Britanie), dar și 6 birouri de reprezentare (Johannesburg, Alger, Dubai, Cairo, Moscova, Lomé) și 4 platforme de stocare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai).

KOHLER SDMO produce grupuri electrogene cu puteri cuprinse între 1 kVA și 4500 kVA. Compania cuprinde și un departament special de proiectare personalizată a centralelor electrice și a soluțiilor personalizate. KOHLER SDMO este unul dintre cei mai mari furnizori de centrale electrice din lume, având unități livrate ale căror putere instalată depășește 250 MW. Experiența tehnologică, în combinație cu procedurile de fabricație high-tech, redau companiei dreptul de a produce echipamente performante ce pot fi folosite într-o mulțime de sectoare, într-o multitudine de aplicații.

100 de ani de la primul generator modern

Compania KOHLER s-a înființat în anul 1873 și are o istorie bogată. De-a lungul timpului, producătorul a căutat să inoveze în domeniile de activitate, iar această strategie i-a adus realizări importante. Activitatea companiei se extinde pe mai multe laturi, una dintre acestea, cea pe care o vom prezenta în acest articol, este strâns legată de producția de grupuri electrogene și motoare termice.

Cu 100 de ani în urmă, în anul 1920, KOHLER a produs primul generator electric modern. Creat inițial pentru a alimenta produsele de canalizare KOHLER® în America rurală, KOHLER Automatic Power & Light, pentu că aceasta era denumirea oficială a primului generator modern, este adoptat și în alte domenii, iar în scurt timp aceste generatoare oferă energie instantanee pentru locuințe, bărci și afaceri din întreaga lume. Astfel, compania KOHLER devine unul dintre pionierii industriei de grupuri electrogene, trecând și testul timpului, producătorul fiind pe podiumul acestui sector din industrie și în 2020, după 100 de ani de la importanta realizare.

Fiind unul dintre liderii globali pe piața energiei electrice și bazându-se pe experiența ce se întinde peste un secol, KOHLER-SDMO își proiectează propriile motoare. Acest lucru este deosebit de important pentru un producător de generatoare electrice, ciclurile de producție și testele fiind controlate direct.

Imagine realizată în curtea Best Tools pentru a celebra 100 de ani de la producerea primului generator modern de către KOHLER. (1920 – 2020)

O colaborare de succes

Best Tools Company este dealer exclusiv în România al producătorului KOHLER-SDMO și distribuie gama completă de grupuri electrogene a companiei americano-franceze, inclusiv noile generatoare care pot produce până la 4500 kVA din seria KD. Dar colaborarea nu se oprește doar la distribuție. Best Tools Company oferă servicii post-vânzare ce se ridică la standardele impuse de cel mai important producător de grupuri electrogene din Europa. Tehnicienii Best Tools participă constant la sesiunile de training organizate in Franța. Cu ajutorul celor peste 15 laboratoare mobile de service, specialiștii Best Tools prestează intervenții de mentenanță și service pentru toate grupurile electrogene distribuite pe  întreg teritoriul României, dar și țările limitrofe.

Click – Urmărește videoclipul de prezentare

Click – Vânzări Grupuri electrogene

Click – Închirieri grupuri electrogene