Eficientizarea flotelor de utilaje de salubrizare este cheia succesului într-un viitor ce se anunță a fi din ce în ce mai solicitant. Utilajele multifuncționale sunt cele mai căutate în această perioadă, când operatorii de salubritate caută soluții pentru a reduce cheltuielile fără a afecta activitățile zilnice. Astfel, producătorii de utilaje de salubrizare au creat echipamente ce fie sunt multifuncționale, fie sunt concepute astfel încât să poată fi schimbate rapid între ele, cu scopul de a se folosi, de exemplu, un singur șasiu pentru mai multe tipuri de activități – în sezonul cald sau în cel rece.

Producătorii se adaptează la noile tendințe

Marii producători de echipamente municipale destinate activităților de întreținere a drumurilor și spațiilor publice pe tot parcursul anului caută soluții de eficientizare a acestor activități. Bucher Municipal, unul dintre cei mai importanți jucători la nivel mondial pe piața de utilaje de salubrizare și deszăpezire, inovează constant cu scopul de a crea soluții adaptate la noile tendințe. Multifuncționalitatea înseamnă eficiență, iar eficiența se măsoară din toate punctele de vedere: energetic, economic, ușurință în utilizare etc.

Suprastructuri interschimbabile

Bucher Municipal produce o gamă completă de utilaje pentru deszăpezire. În același timp, Bucher Municipal este cel mai important producător de automăturători stradale din lume. Cu scopul de a ajuta la eficientizarea flotelor clienților săi, compania elvețiană a creat suprastructuri interschimbabile. În acest mod, operatorii pot transforma un utilaj de deszăpezire dotat cu plug și sărăriță într-o măturătoare stradală, folosind același șasiu. Astfel, costurile de achiziție sunt mai mici, iar gestionarea flotei este mai eficace.

Pluguri cu injecție

Chiar și plugurile de zăpadă pot fi multifuncționale. Plugul cu sistem de injecție a lichidului de degivrare integrat este o soluție perfectă pentru eficientizarea acțiunilor de deszăpezire. Sistemul de împrăștiere este integrat în plug, iar duzele de injecție sunt plasate chiar în lamă. Lichidul de degrivrare este împrăștiat uniform pe toată suprafata carosabilă străbătută de plug. În acest mod, pe suprafața drumului nu mai rămâne un strat subțire de zăpadă, așa cum rămâne în urma plugurilor simple, ci zăpada rămasă este topită în cel mai scurt timp. Fiind atât de eficiente și reducând dependența de o sărăriță, plugurile Polix dotate cu sistemul MBS de la Bucher Municipal sunt tot mai căutate în ultima perioadă.

Sărărițe electrice

Echipamentele municipale electrice sunt, la prima vedere, o alternativă mai costisitoare la utilajele tradiționale, având un preț de achiziție mai ridicat. Cu toate acestea, noile tehnologii îi pot ajuta pe operatorii de salubritate să eficientizeze acțiunile de deszăpezire, la costuri mai mici. Echipamentele electrice oferă un cost total aferent posesiei mai mic decât cele tradiționale. Așadar, eficiența economică poate fi susținută și de investiții strategice, care pe termen lung pot aduce beneficii.

Phoenix Electra este prima sărăriță profesională 100% electrică din lume și reprezintă angajamentul Bucher Municipal pentru un viitor sustenabil. Marea provocare a inginerilor a fost dezvoltarea unei soluții ecologice care să păstreze performanțele înalte tipice utilajelor municipale Bucher. Rezultatul este un echipament cu adevărat revoluționar capabil să respecte cerințele cele mai stricte ale pieței, fără compromisuri privind performanțele.

Soluții complete

Producătorul elvețian oferă o gamă completă de utilaje pentru deszăpezire, cum ar fi pluguri de zăpadă monolitice, segmentate și în V, sărărițe cu melc, lanț/bandă și pentru tractoare, dar și freze de zăpadă. Acestea acoperă toate aplicațiile, fiind dimensionate strategic. Astfel, cu ajutorul utilajelor Bucher, operatorii locali pot deszăpezi alei, trotuare, străzi, drumuri, autostrăzi, piste de aeroporturi etc.

Un brand puternic

Bucher Municipal trece printr-o perioadă de rebranding, o acțiune ce are ca scop principal întărirea poziției de lider în rândul producătorilor de utilaje pentru salubrizare și deszăpezire din Europa și lărgirea gamei de utilaje. Astfel, Johnston, Giletta, Assaloni.Com, Beam și Gmeiner, producători care până acum aparțineau grupului Bucher, dar activau ca brand-uri independente, se reunesc sub un singur brand, Bucher Municipal. În urma acestei acțiuni, portofoliul Bucher Municipal este mult îmbunătățit, acoperind toate sectoarele din salubritate și deszăpezire.

Best Tools Company este, începând cu luna decembrie 2019, unicul dealer în România al tuturor utilajelor de salubrizare și deszăpezire Bucher Municipal.

Click – contact utilaje salubrizare

Click – vezi categoria utilaje salubrizare