Ce este un Load Bank?

Un Load Bank este un dispozitiv care produce o sarcină electrică, aplică sarcina la o sursă de energie electrică și convertește sau disipează puterea rezultantă a sursei. Un Load Bank este destinat să imite cu precizie sarcina operațională pe care un generator o va avea în regimul real de funcționare.

Cu toate acestea, spre deosebire de sarcina “reală”, care este probabil să fie imprevizibilă și aleatorie, un banc de testare oferă o încărcătură complet controlabilă. Load Bank-ul joacă rolul unui posibil consumator real, utilizând puterea sa pentru a testa grupurile electrogene.

De ce testăm în mod regulat grupurile electrogene din flota noastră?

Pentru a ne asigura că generatorul funcționează așa cum a fost proiectat, iar atunci când este solicitat nu va crea ”surprize neplăcute”. Testarea cu load bank-ul este cea mai eficientă metodă de a verifica performanța reală la care generatoarele pot ajunge. De asemenea, load bank-ul permite testarea tuturor componentelor sistemului, pentru a asigura operatorul că întreg grupul electrogen se află în parametrii indicați de producător. Acest lucru permite o întreținere proactivă, deoarece sunt identificate deficiențe în condiții controlate, nu în timpul unei întreruperi de curent, atunci când generatorul este indispensabil.

Gândirea preventivă – cheia succesului

Generatoarele sunt dispozitive care pe lângă energia electrică produsă și furnizată în regim continuu de funcționare, în cazurile în care sunt folosite pentru drept sursă de rezervă, oferă și siguranță în eventualele situații de urgență, atunci când electricitatea din rețea este pierdută brusc.

Testarea frecventă a generatoarelor de curent este indicată și atunci când grupurile electrogene sunt folosite des, dar și în cazurile generatoarelor care sunt folosite drept back-up.

Click – Inchiriere generatoare – inchiriere turnuri de lumina