Noua serie de motoare KSD aduce premiul DIESEL Of The Year înapoi la Kohler

Prestigiosul premiu Diesel of The Year revine la Kohler pentru a treia oară în ultimul deceniu. În 2022, Motorul KSD 1403TCA este modelul din gama Kolher care a câștigat acest premiu. În trecut, Kohler a mai câștigat Diesel of The Year în 2012 și 2015, cu motoarele KDI 2504TCR și KDI 3404TCR SCR.

Acordat de una dintre cele mai prestigioase reviste de specialitate din Europa încă din 1986, premiul este câștigat în fiecare an de cel mai inovator motor diesel. Anul acesta, Kohler este producătorul care a reușit să câștige Diesel-ul Anului 2022, un moment sărbătorit cu o ceremonie în muzeul de la sediul său istoric din Reggio Emilia, în galeria care expune câteva dintre motoarele care au marcat istoria companiei.

O nouă serie de motoare

Motorul premiat face parte din noua serie de motoare KSD (Kohler Small Displacement), concepută pentru a se adapta tuturor zonelor geografice, a respecta toate reglementările din întreaga lume și a fi compatibilă cu toate tipurile de utilaje.

Seria KSD este rezultatul unei abordări total orientate spre piață și către client. Motorul este simplu, deoarece poate fi ușor integrat cu sistemele electronice din ce în ce mai complexe ale mașinilor industriale, aflate în continuă evoluție. Este avansat, deoarece permite personalizări diferite pentru toate ciclurile de lucru, oferind și posibilitatea schimbului de date cu un număr redus de conexiuni fizice. Este versatil, fiind adaptabil la mașini fără a fi nevoie de modificări sau reproiectări.

Motorul 1403TCA (Turbo Common Rail cu Aftercooler), este unul dintre cele trei motoare din gama KSD, care include și 1403 Turbo Common Rail și 1403 Natural Aspirated.

Această versiune se mândrește cu un cuplu maxim de 120 Nm la 1400 rpm, un raport cilindree-cuplu competitiv cu motoarele de aceeași cilindree, dar cu puteri între 30 și 42 kW și care necesită modificări post producție. Motorul de sub 19 kW respectă reglementările globale actuale privind emisiile: UE Stage V, SUA Tier 4 Final și, până la sfârșitul acestui an, China Stage IV. Consumul este redus prin optimizarea turației motorului și controlul sistemului hidraulic. Intervalele de service sunt maximizate și costul total de proprietate este scăzut, datorită și funcțiilor inteligente de mentenanță și diagnostic.

Despre Kohler Power

Kohler produce motoare și generatoare (portabile, maritime, rezidențiale, comerciale și industriale), reprezentând o forță globală în aceste sectoare încă din 1920. Producătorul se angajează să creeze produse de generare a energiei performante, curate și fiabile, precum și să ofere asistență post-vânzare completă. În România, Best Tools Company este partenerul oficial Kohler, unde distribuie gama completă de grupuri electrogene a prestigiosului producător (1kVA – 4500kVA).

Explorează gama completă de generatoare industriale sau portabile de la Kohler.