Compania KOHLER s-a înființat în anul 1873 și are o istorie bogată. Activitatea companiei se extinde pe mai multe laturi, una dintre acestea, cea pe care o vom prezenta în acest articol, este strâns legată de producția de grupuri electrogene și motoare termice.

100 de ani de inovație

Cu 100 de ani în urmă, în anul 1920, KOHLER a creat primul generator electric modern. Creat inițial pentru a alimenta produsele de canalizare KOHLER® în America rurală, KOHLER Automatic Power & Light este adoptat și în alte domenii, iar în scurt timp aceste generatoare oferă energie instantanee pentru locuințe, bărci și afaceri din întreaga lume. Astfel, compania KOHLER devine unul dintre pionierii industriei de grupuri electrogene, trecând și testul timpului, producătorul fiind pe podiumul acestui sector din industrie și în 2020, după 100 de ani de la importanta realizare.

În decursul aceluiași deceniu, în 1925, două avioane U. S. Air Mail au marcat inaugurarea livrării regulate de poștă nocturnă între New York și Chicago. Generatoarele KOHLER au făcut posibil acest moment istoric prin punerea în lumină a balizelor de lumină rotativă de pe continent, care au trasat traseul piloților.

Istorie bogată

De-a lungul ultimului secol, generatoarele KOHLER au avut și alte Realizări notabile. De exemplu, în 1929, grupurile electrogene KOHLER se alătură amiralului Richard Byrd și echipajului său curajos în timpul expediției lor istorice la Polul Sud. În același an, generatoarele producătorului american sunt adoptate și de către producătorii de filme de la Hollywood, pentru a alimenta camerele de filmat și echipamente de înregistrare a sunetului. În anii `30, generatoarele KOHLER sunt folosite pentru a lumina pe timpul nopții șantierul barajului HOOVER, unul dintre cele mai importante realizări din ingineria secolului XX. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, grupurile electrogene sunt folosite de armata americană atât pe uscat, cât și pe navele din oceane, sau spitale mobile, comunicații radio, lumini, instalații frigorifice și multe altele. În 1966, Kohler produce motorul cu numărul 1.000.000. În anii `70, producătorul American își extinde rețeaua în întreaga lume și motoarele și generatoarele KOHLER alimentează case, spitale, bărci, aeroporturi, clădiri guvernamentale și multe altele. Tot în decursul acestui deceniu, Kohler introduce primul alternator cu magnet permanent fabricat din lume, care permite generatoarelor de standby să furnizeze puterea în timp semnificativ mai scurt după apariția unei întreruperi de energie. Istoria recentă a KOHLER este legată de achiziția producătorului de grupuri electrogene SDMO.

KOHLER SDMO

Odată cu integrarea companiei franceze SDMO în grupul KOHLER, în 2005, acesta devine al treilea cel mai important producător de grupuri electrogene din lume. La ora actuală, KOHLER SDMO are o rețea de distribuție prezentă în peste 180 de țări. De asemenea, compania dispune de 6 filiale, în Zweibrucken (Germania), Schoten (Belgia), Sao Paulo (Brazilia), Barcelona (Spania), Miami (SUA), Londra (Marea Britanie), dar și 6 birouri de reprezentare (Johannesburg, Alger, Dubai, Cairo, Moscova, Lomé) și 4 platforme de stocare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai).

Un parteneriat de succes

Best Tools Company este dealer exclusiv KOHLER SDMO în România, unde distribuie și închiriază grupuri electrogene într-o gamă completă. În ultimii ani, Best Tools s-a aliniat la calitatea impusă de istoria unui astfel de producător și oferă servicii premium în România și țările învecinate.

Click – Grupuri Electrogene

Click – Contact

Click – Despre departamentul Service

Click – Istoria completa KOHLER