Bucher Cosmix este o unitate mobilă de producere a betonului la fața locului. Astfel, utilajul este extrem de practic și elimină din discuție cea mai mare problemă cu care se confruntă producătorii de beton și constructorii – timpul.

Eliminarea principalei probleme

Producătorii de beton sunt condiționați de timp atunci când fac o livrare. Betonul trebuie să ajungă la locația finală în maximum 90 de minute. După acest timp, betonul își pierde din proprietăți și se întărește. Bucher Cosmix elimină problema: utilajul produce betonul la fața locului.

Cum funcționează?

Bucher Cosmix este dotat cu multiple încăperi ce sunt dedicate mai multor tipuri de compuși folosiți la fabricarea betonului. De asemenea, Cosmix este dotat și cu o cameră de mixare, unde se introduc automat, în cantități selectate de operatorul utilajului, toate elementele necesare producerii cimentului. Utilajul mixează și toarnă, cu un debit reglabil, betonul acolo unde este necesar.

Beneficii

Timpul economisit și eliminarea riscului ca betonul să se întărească sunt doar două dintre multiplele beneficii pe care Bucher Cosmix le aduce atât pentru proprietari, cât și pentru clienții acestora. Factorul financiar este și el un element ce face diferența de cele mai multe ori. Prin intermediul Bucher Cosmix, clientul primește cantitatea exactă de beton pentru care a plătit, pierderile înregistrate prin metoda tradițională fiind de domeniul trecutului. De asemenea, utilajul de produs beton este la dispoziția clientului la orice oră, eliminându-se astfel și problema programului fix al fabricilor de beton. Cosmix trebuie doar alimentat cu elementele ce urmează a fi mixate, iar fabricarea betonului poate începe la orice oră. În același timp, Bucher Cosmix poate produce mai multe tipuri de beton, cu compoziții diferite. Totul se realizează prin intermediul unei aplicații care îi permite operatorului să selecteze procentul folosit din fiecare element din compunerea betonului.

Bucher Cosmix poate produce 50mc de beton pe oră și are o capacitate maximă de 18 tone.

Aplicații

Bucher Cosmix este ideal în toate tipurile de aplicații care necesită beton proaspăt. Iată câteva exemple:

Aplicații generale

Cosmix crește capacitatea de muncă și eficientizează activitatea pe toate tipurile de șantier. Utilajul mixează betonul pe loc, iar acest lucru nu poate aduce decât beneficii.

Montare conducte petrol și gaze

Aceste conducte se construiesc în locuri ce sunt, de cele mai multe ori, izolate. Metoda tradițională de transportare a betonului de la fabrică la locul aplicației poate fi extrem de riscantă în această situație, mai ales dacă locul final este la o distanță foarte mare de fabrică. Cosmix, producând betonul pe loc, este perfect pentru astfel de situații. Acesta trebuie doar alimentat cu materiile prime necesare fabricării betonului.

Infrastructură

Cosmix poate furniza, de asemenea, beton de calitate superioară pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi poduri, tuneluri rutiere și pentru fibră optică. De asemenea, utilajul Bucher este ideal și în construcția de rețele de conducte de apă și canalizare.

Prefabricate

Este important să vă asigurați că amestecul dvs. este dozat la specificațiile dvs. exacte și că este bine amestecat. Bucher Cosmix poate face exact asta. Și puteți face mai multe mixuri diferite folosind același utilaj, astfel încât nu veți pierde timpul în așteptarea livrării unui lot diferit înainte de a putea începe lucrul.

Lucrări la drumuri

Cosmix vă ajută să construiți și să reparați orice tip de drum rapid și eficient, fără a provoca prea multe perturbări în trafic. Cu tehnologia inclusă, Cosmix îndeplinește toate cerințele pentru proiectele urbane, inclusiv infrastructură, borduri, trotuare, autostrăzi și reparații stradale.

Pavaj

Nu toate proiectele necesită o cantitate mare de beton. În cazul pavării, este nevoie de cantități mai mici, în mai multe doze. Cosmix permite pornirea și oprirea curgerii betonului și producerea pe loc a unor cantități exacte.

Construcție și întreținere feroviară

Proiectele de construcții feroviare, pentru trenuri, metrou și tramvaie, deseori aduc cu ele provocări excepționale. Calea ferată este construită într-o mare proporție, în locuri neaccesibile cu camioanele de mixare de beton. Cosmix este, și în această situație, soluția perfectă. Acesta poate fi montat pe vagon de tren tip platformă. Astfel, utilizatorii pot avea, în locuri izolate, propria fabrică de beton la dispoziție, chiar în locul unde se execută lucrările.

Zonele sensibile

În zonele militare, miniere, aeroportuare și în curțile centralelor nucleare accesul se face greu. Dat fiind faptul că timpul este limitat atunci când betonul este transportat de la fabrică la locația finală, producătorii pot întâmpina probleme reale. Din nou, Cosmix este soluția ideală, pentru că produce betonul pe loc.

Un brand, un partener puternic

Best Tools Company este, începând cu luna decembrie 2019, dealer exclusiv al tuturor utilajelor de salubrizare și deszăpezire ale grupului Bucher. Bucher Municipal este liderul producătorilor de echipamente de măturat stradal. Cu o gamă completă de mașini, care se întinde de la automăturători compacte până la suprastructuri montate pe aproape orice tip de șasiu de camion, cu capacități între 1 mc și 8 mc, Bucher acoperă orice aplicație: parcări interioare și exterioare, centre comerciale, perimetrele fabricilor, trotuare, străzi înguste, șantiere de construcții, dar și bulevarde, autostrăzi și piste de aeroporturi.

Click – Pagina produs Bucher Cosmix

Click – Contact Best Tools