Best Tools Company a fost prezentă și la ediția din 2024 a IFAT, cel mai important târg internațional pentru managementul apei, apelor uzate, deșeurilor și materiilor prime, desfășurat la München, Germania. Având o divizie dedicată furnizării de soluții de ultimă generație în domeniile salubrizării, deszăpezirii, managementului deșeurilor și curățeniei industriale, prezența noastră la IFAT a reprezentat o oportunitate excelentă de a descoperi inovațiile din domeniile menționate și de a ne aprofunda apangajamentul față de sustenabilitate.

Fiind un eveniment de prestigiu, toți producătorii pe care divizia ”Salubrizare” a Best Tools îi reprezintă în România și țările vecine au fost prezenți în calitate de expozanți. Aceștia au prezentat ultimele modele de utilaje lansate, cele mai recente tehnologii dezvoltate, au organizat demonstrații și conferințe.

Bucher Municipal

La IFAT 2024, Bucher Municipal a expus gama sa extinsă de vehicule și echipamente pentru curățarea străzilor, curățarea canalizării și întreținerea drumurilor pe timpul iernii. Vehiculele și echipamentele expuse au fosst dotate cu cele mai noi tehnologii, cu propulsie clasica, electrică sau pe hidrogen. Totodată, echipamentele au impresionat și prin sistemele bazate pe AI de asistență, care au ca scop reducerea presiunii asupra șoferilor în munca lor zilnică. Soluția inteligentă „Bucher Connect” conectează vehiculele între ele și oferă managerilor de flotă o vedere de ansamblu asupra tuturor utilajelor deținute.

Printre atracțiile principale ale standului Bucher Municipal de la IFAT a fost zona interioară de demonstrații unde au fost prezentate două funcții de asistență special concepute pentru automăturătorile compacte. Acestea vizează ușurarea muncii șoferului și creșterea siguranței operaționale.

SafeSweep: Acest sistem de asistență pentru evitarea coliziunilor avertizează șoferul în timp real cu privire la posibile coliziuni, ținând cont de pozițiile periilor frontale, laterale și ale vehiculului însuși. Dacă șoferul nu reacționează la o coliziune iminentă, SafeSweep intervine și reduce automat viteza vehiculului pentru a preveni accidentul.

PathFollow: Acest sistem de asistență îmbunătățește operarea măturătorilor prin alinierea automată a vehiculului cu marginea drumului, permițând manevrarea complet autonomă pe lângă borduri sau mașini parcate. PathFollow este activat de șofer și folosește camerele de bord și tehnologia lidar pentru a recunoaște marginea drumului.

Multihog

Producătorul irlandez a expus numeroase utilaje în cadrul IFAT, printre care MX, CX și CV350. Utilajele multifuncționale sunt printre cele mai populare în toată lumea, eficientizând acțiunile municipale și nu numai. Prin simpla înlocuire a accesoriilor, un singur utilaj Multihog poate fi utilizat în peste 40 de tipuri de aplicații diferite.

Totodată, la IFAT, Multihog a anunțat și faptul că urmează să lanseze varianta electrică a automăturătorii compacte CV350, în a doua jumătate a anului.

TSM

Producătorul italian de echipamente de curățenie urbană și-a prezentat întreaga gamă de utilaje electrice pentru exterior:

  • Aspiratorul ubran ARIA, în ambele variante (Aria 120 și Aria 240), o unitate cu funcția Follow Me și una cu funcție de spălat cu presiune.
  • Măturătoarea urbană ITALA 135
  • Colectorul electric CUBO

TSM este un producător din Italia de echipamente urbane moderne, eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător. Utilajele sunt gândite astfel încât să poată fi operate cu ușurință, să nu deranjeze persoanele din jur și să ofere performanțe maxime.

Lindner

Compania are în portofoliu o gamă largă de utilaje ce variază de la tocătoare staționare și mobile până la soluții de sistem pentru reciclarea plasticului și producerea de combustibili alternativi pentru reciclarea termică. Producătorul și-a menținut întotdeauna unitatea de producție în Spittal an der Drau, Carintia, Austria, unde a investit recent într-o nouă fabrică dotată cu cele mai noi sisteme de robotică și automatizare pentru a asigura calitatea Lindner în producție, productivitate și eficiență.

În cadrul IFAT, Lindner a avut un stand la interior, unde expus echipamente și a creat un cadru perfect pentru networking, iar la exterior a susținut sesiuni demonstrative cu utilajele sale.

Sibilia

Fiind unul dintre cei mai importanți producători de aspiratoare industriale din Europa, compania Sibilia a fost prezentă la evenimentul din Munchen unde a prezentat aspiratorul mobil Dragonfly, dar și alte echipamente industriale de aspirare.

PTC

Producătorul italian de echipamente industriale de spălare cu presiune a fost și el prezent la IFAT, unde a prezentat o gamă largă de utilaje mobile sau staționare. Printre cele mai populare echipamente au fost PTC Salmon și PTC Moses, echipamente prezentate și în cadrul Best Tools Open Doors 2024.

Cu fiecare ediție a IFAT, ne reînnoim dedicarea față de excelență și inovare, și așteptăm cu nerăbdare viitoarele provocări și oportunități pe care acest târg le va aduce. Până la următoarea întâlnire, rămânem dedicați misiunii noastre de a sprijini comunitățile și mediul prin soluții tehnologice de top și practici sustenabile.