În perioada 9-11 martie 2022, Best Tools Company a participat ca partener la Conferința Națională “Managementul Deșeurilor în Economia Circulară,” organizată de Infomediu Europa și Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), la Târgu Mureș.

Pe parcursul celor trei zile, au avut loc dezbateri și prezentări pe diverse teme de interes general în domeniul managementului deșeurilor. Iată cele mai importante subiecte abordate:

1. Soluții de finanțare pentru dezvoltarea și completarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență; Soluții de finanțare în cadrul Parteneriatului Public – Privat.
2. Provocări generate de implementarea Sistemului Garanție – Returnare (Hotărârea de Guvern 1074 din 04/10/2021).
3. Finanțarea activităților de colectare, transport și sortare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului, contractare și proceduri de lucru ADI – OIREP.
4. Măsuri/Proceduri/Acțiuni concrete privind atingerea țintelor de deviere de la depozitare a deșeurilor municipale, prin reducere, reciclare, reutilizare, compostare, concasare, valorificare energetică, precum și alte metode inovative de tratare a deșeurilor.
5. Finanțarea activităților de colectare, transport și reciclare a DEEE-urilor, bateriilor și acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului.
6. Exemple de bună practică și soluții alternative pentru colectarea și tratarea deșeurilor municipale și industriale.

Florin Vulpe a reprezentat Best Tools la conferință, participând la toate activitățile pe parcursul evenimentului.

“Ca întotdeauna, echipa de la Infomediu Europa a reușit să organizeze un eveniment cuprinzător și extrem de util pentru România. Când vine vorba de gestionarea deșeurilor și economia circulară, accentul trebuie pus pe informație. Este crucial ca persoanele din instituții sau companii din domeniu să fie mereu la curent cu toate noutățile pentru a implementa cele mai eficiente sisteme în comunitățile pe care le reprezintă. O persoană informată va lua întotdeauna decizii corecte”, a declarat Florin Vulpe, expertul în gestionarea deșeurilor al Best Tools, după conferință.

Best Tools Company oferă soluții profesionale complete pentru gestionarea deșeurilor, începând de la sistemele de colectare a deșeurilor la nivelul comunităților și camioanele de gunoi până la stații complexe de transfer deșeuri, facilități de sortare și tratament mecanico-biologic al deșeurilor.