KOHLER, unul dintre principalii parteneri externi ai Best Tools Company, a împlinit 150 de ani. Compania KOHLER s-a înființat în anul 1873 și are o istorie extrem de bogată, cu o activitate ce se extinde pe mai multe divizii. De-a lungul timpului, compania americană a inovat, a creat trend-uri și a continuat să ofere soluții de calitate în toate domeniile în care a activat.

Cu sediul în Kohler, Wisconsin, Kohler Co. este una dintre cele mai vechi și mai mari companii private din America, formată din peste 40.000 de asociați. Cu peste 50 de locații de producție în întreaga lume, Kohler este un lider global în proiectarea, inovarea și fabricarea produselor de bucătărie și baie; dulapuri de lux, faianta si iluminat; motoare, generatoare și soluții de energie curată; și proprietar/operator al unor destinații de ospitalitate și golf de cinci stele – din Kohler, Wisconsin și St. Andrews, Scoția. Terenul de golf Kohler’s Whistling Straits a găzduit cea de-a 43-a Ryder Cup în 2021. Compania dezvoltă, de asemenea, soluții pentru a aborda probleme stringente, cum ar fi apă curată și canalizare, pentru comunitățile defavorizate din întreaga lume, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile actuale și viitoare.

100 de ani de la primul generator modern

Cu 100 de ani în urmă, în anul 1920, KOHLER a creat primul generator electric modern. Creat inițial pentru a alimenta produsele de canalizare KOHLER® în America rurală, KOHLER Automatic Power & Light este adoptat și în alte domenii, iar în scurt timp aceste generatoare oferă energie instantanee pentru locuințe, bărci și afaceri din întreaga lume. Astfel, compania KOHLER devine unul dintre pionierii industriei de grupuri electrogene, trecând și testul timpului, producătorul fiind pe podiumul acestui sector din industrie și în 2020, după 100 de ani de la importanta realizare.

În decursul aceluiași deceniu, în 1925, două avioane U. S. Air Mail au marcat inaugurarea livrării regulate de poștă nocturnă între New York și Chicago. Generatoarele KOHLER au făcut posibil acest moment istoric prin punerea în lumină a balizelor de lumină rotativă de pe continent, care au trasat traseul piloților.

Istorie bogată

De-a lungul ultimului secol, generatoarele KOHLER au avut și alte Realizări notabile. De exemplu, în 1929, grupurile electrogene KOHLER se alătură amiralului Richard Byrd și echipajului său curajos în timpul expediției lor istorice la Polul Sud. În același an, generatoarele producătorului american sunt adoptate și de către producătorii de filme de la Hollywood, pentru a alimenta camerele de filmat și echipamente de înregistrare a sunetului. În anii `30, generatoarele KOHLER sunt folosite pentru a lumina pe timpul nopții șantierul barajului HOOVER, unul dintre cele mai importante realizări din ingineria secolului XX. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, grupurile electrogene sunt folosite de armata americană atât pe uscat, cât și pe navele din oceane, sau spitale mobile, comunicații radio, lumini, instalații frigorifice și multe altele. În 1966, Kohler produce motorul cu numărul 1.000.000. În anii `70, producătorul American își extinde rețeaua în întreaga lume și motoarele și generatoarele KOHLER alimentează case, spitale, bărci, aeroporturi, clădiri guvernamentale și multe altele. Tot în decursul acestui deceniu, Kohler introduce primul alternator cu magnet permanent fabricat din lume, care permite generatoarelor de standby să furnizeze puterea în timp semnificativ mai scurt după apariția unei întreruperi de energie. Istoria recentă a KOHLER este legată de achiziția producătorului de grupuri electrogene SDMO.

Un parteneriat de succes

Best Tools Company este distribuitor exclusiv KOHLER în România, unde distribuie și închiriază grupuri electrogene într-o gamă completă. În ultimii ani, Best Tools s-a aliniat la calitatea impusă de istoria unui astfel de producător și oferă servicii premium în România și țările învecinate.