Pe 17 iunie toti angajatii SDMO din Brest au fost invitati la un eveniment informal pentru a sarbatori cea de-a 50-a aniversare a companiei. Aproximativ 700 de angajati s-au reunit în fabrica K2 din Brest pentru a sarbatori împreuna. Fondata în anul 1966 în Brest, mica firma, ale carei principale etape de dezvoltare au fost reculese de Jean-Marie Soula si Hervé, a crescut rapid.

În urma unei serii de discursuri deliberate si informale, participantii au putut sa se bucure de o mica gustare din feluri traditionale de mâncare din orasul natal al companiei. Crevetii, stridiile si clatitele cu hrisca au fost savurate de toti invitatii. Pentru a crea o ambianta placuta, un grup muzical a luat locul managerilor de pe podium. Atmosfera de sarbatoare a reprezentat un cadru perfect pentru discuti si pentru “bucuria de a te afla printre colegi”.

Pentru a imortaliza acest moment festiv, au fost disponibile cabine foto pentru selfi-uri sau pentru fotografii de grup, suvenir a celor 50 de ani de existenta SDMO. Aceste câteva ore au fost savurate de întregul personal din Brest într-o atmosfera relaxanta. A fost, de asemenea, o modalitate foarte buna pentru pregatirea schimbarilor de dupa vacanta de vara, începând cu sediul central Villeneuve, apoi cu fabrica K2. La 50 de ani de existenta, SDMO se dovedeste înca în masura sa conserve toata energia minunata.

2016 – Sa dam timpul cu 50 de ani în urma
Pe tot parcursul anului vei fi capabil sa retraiesti etapele importante din istoria companiei. Poti experimenta fiecare dintre aceste momente asa cum sunt publicate de abonati la pagina de Facebook SDMO.

Primul pas: 1966. Atunci a fost fondata compania.
Totul a început în anii ’50, când Albert Meunier a preluat atelierul de reparatii de motoare fondat în orasul Brest de catre tatal sau. În acel moment compania avea doar 7 angajati. Prin munca si perseverenta, compania îsi desfasoara activitatile în domeniul motoarelor diesel ca un agent Perkins.
Datorita acestui parteneriat cu Perkins, anul 1966 marcheaza nasterea filialei Société de Diffusion des Moteurs de l’Ouest, cunoscuta sub acronimul SDMO. Aventura SDMO a început cu scopul de distributie a motoarelor maritime MWM, fabricate în Germania.

Deoarece a existat o cerere mare în acest domeniu, MWM a dorit sa întoarca rapid SDMO înspre fabricarea si comercializarea grupurilor electrogene. Producatorul de motoare diesel si-a unit fortele, de asemenea, cu producatorul de alternatoare, Leroy Somer, cu scopul de a-l convinge pe Albert Meunier sa mearga în aceasta directie strategica.

Grupurile electrogene SDMO sunt folosite în Africa de Sud
Spre sfârsitul anului, SDMO Iberica va livra o instalatie proiectata sa ofere grupuri electrogene pentru o centrala electrica de productie din panouri solare în Chile. Acesta este al doilea proiect de acest tip pentru Abeinsa, un client care si-a demonstrat deja încrederea SDMO pentru un proiect identic în Africa de Sud.
În anul 2013, departamentul tehnic condus de Ramon Subiranas de la SDMO Iberica, a câstigat un contract cu ABEINSA, departamentul de inginerie al companiei Abengoa. Aceasta companie internationala ofera solutii tehnologice inovatoare în sectorul mediului si cel al ingineriei, bazându-se pe generarea energiei solare, productia de biocombustibili, desalinizarea apei si reciclarea deseurilor industriale. SDMO a câstigat contractul pentru o centrala electrica la care a livrat doua generatoare T1650 în containere ISO20 cu sisteme de racire separate cuplate împreuna si conectate la reteaua de tensiune medie.
Aceste generatoare au fost proiectate pentru a servi ca rezerve de energie pentru o centrala de 100 MW alimentata cu energie solara captata de oglinzi parabolice si stocata cu ajutorul unui sistem de sare topita. Situata în Africa de Sud, aceasta centrala este capabila sa alimenteze cu energie 80.000 de case si are o durata de viata estimata de 30 de ani. Prin utilizarea energiei regenerabile, aceasta instalatie ofera o reducere anuala de 300.000 de tone a emisiilor de Co2.

La începutul anului 2015, aceasta instalare a generatoarelor SDMO a îndeplinit toate cerintele ABEINSA, iar compania a decis sa reînnoiasca încrederea în SDMO cu un al doilea proiect de acelasi tip: contractul ATACAMA 1, de data aceasta în Chile. Proiectul a început în aceasta vara si ar trebui sa se încheie în luna decembrie cu livrarea a cinci generatoare la o centrala electrica: un generator V500C2 cu carcasa, un generator T1540 în container de ISO20, doua generatoare T1900 în containere de ISO40 si un T2200 într-un CPU40.
SDMO are o prezenta extrem de activa pe piata din România, atingând o cota de piata importanta atât pe segmentul de echipamente portabile, cât ii pe cel al generatoarelor stationare sau al solutiilor speciale. Societatea BT Best Tools Company, distribuitorul pentru România al generatoarelor, acopera mai multe segmente de piata precum cel industrial, închirieri sau proiecte speciale. A reuiit sa dezvolte cu succes mai multe canale de distributie pentru toata gama de echipamente din portofoliul grupului SDMO.
B.T. Best Tools Company a fost înfiintata în anul 2006, începându-ii activitatea prin distribuirea echipamentelor de curatenie din gama mica precum: aspiratoare profesionale, maiini de spalat pardoseli ii maiini de maturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificata, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupa acum în continuare de vânzarea echipamentelor de curatenie ii echipamentelor de salubrizare, a doua de grupuri electrogene, iar a treia o reprezinta partea de reprezentare ii distributie a echipamentelor de constructii.

Click – toata gama de generatoare de la Best Tools

B.T. Best Tools Company S.R.L.
Autostrada Bucuresti-Pitesti km 11,5
Domnesti – Ilfov – 077090
T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89
vanzari@best-tools.ro
www.best-tools.ro