Unul dintre cei mai importanți producători de grupuri electrogene din lume face trecerea către HVO, un combustibil care ajută la reducerea cu până la 90% a emisiilor de gaze cu efect de seră, în comparație cu combustibilii fosili.

Kohler Power Systems EMEA a anunțat, la începutul acestui an, că sediul său central și unitățile sale de producție din Brest, Franța și-au schimbat întregul consum de combustibil în motoarele diesel de la motorină convențională la ulei vegetal hidrotratat (HVO).

Efecte concrete

Ca și efect imediat, această modificare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 750 de tone în fiecare an. Înlocuirea celor peste 325.000 de litri de motorină folosiți anual pentru a asigura funcționalitatea întregului complex Kohler cu HVO este un pas important către reducerea amprentei carbonice: trecerea de la motorina convențională la HVO reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 90%, în funcție de materiile prime utilizate pentru fabricarea acestui combustibil care câștigă notorietate în fiecare an.

Pe o scală largă, luând în considerare întregul ansamblu de sisteme care sunt surse de emisii de carbon, incluzând inuminatul și sistemele de climatizare, trecerea către acest combustibil vegetal a redus cu 50% întreaga cantitate de emisii de CO2 ale fabricii și sediului central Kohler Power Systems EMEA.

Utilizat și în testare

Trecerea către HVO nu a avut loc doar la nivelul clădirilor din ansamblu, ci și la nivelul testării generatoarelor ieșite de pe liniile de producție. Kohler produce în Brest, Franța un număr impresionant de grupuri electrogene industriale, iar fiecare dintre acestea este testat între 24 și 72 de ore, timp în care se arde o cantitate importantă de combustibil. În 2023, trecerea la HVO la nivelul testării generatoarelor ar trebui să creeze emisii cu 78% mai mici decât ar fi făcut folosind motorina clasică.

Pe lângă reducerea emisiilor de CO2, HVO emite mai puțin NOx și mai puține particule decât motorina. HVO este, de asemenea, mai stabil decât motorina fosilă, ceea ce îl ajută pe Kohler să asigure rezultate fiabile ale testelor, chiar dacă combustibilul a fost într-un rezervor de câteva luni.

HVO și economia circulară

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) este un combustibil alternativ produs prin tratarea cu hidrogen a uleiurilor vegetale sau a grăsimilor animale. Acest proces de hidrotratare elimină impuritățile și modifică structura moleculară a uleiului sau a grăsimii, obținându-se un produs similar cu motorina tradițională.

Acesta deține toate avantajele unei surse de combustibil durabile, spre deosebire de biodiesel. Neavând sensibilitate la oxidare, HVO poate fi stocat pe termen lung.

HVO este neutru raportat la amprenta de carbon în proporție de până la 90% și provine în întregime din deșeuri, ceea ce îl face parte din economia circulară.

Grupuri electrogene diesel, compatibile cu HVO

Întreaga gamă Kohler de generatoare industriale diesel este compatibilă cu HVO, iar trecerea de la motorină fosilă la acest combustibil este rapidă și ușoară. Nu sunt necesare modificări la generatoarele deja instalate, permițând utilizarea imediată a combustibilului regenerabil către clienți. Asemănarea dintre HVO și motorină este atât de mare încât pot fi folosite ambele în același timp, amestecate, ușurând astfel și mai mult adoptarea noului tip de combustibil.

…………………………………………………………..

Best Tools Company este partenerul oficial Kohler în România, unde distribuie gama completă de grupuri electrogene a producătorului. Oferirea de soluții de încredere, care au ca scop diminuarea accentuată a amprentei umane asupra mediului înconjurător, este una dintre misiunile principale ale Best Tools, la nivelul ambelor Business Unit-uri interne: „Energie” și „Managementul Deșeurilor & Utilaje de Salubrizare”.

hvo.kohlerpower.com/