Probst, producătorul german de utilaje pentru construcții, a achiziționat compania de distribuție Silveri din Italia. Colaborarea dintre cele două companii a fost una strânsă în ultimii ani, iar o eventuală preluare a devenit din ce în ce mai probabilă.

Primul contact dintre cele două companii a avut loc în timpul expoziției BAUMA din 1989. Atunci s-au pus bazele unei colaborări care a durat decenii. În cei 30 de ani, Silveri, partenerul exclusiv de vânzări PROBST în Italia, a reușit să ridice compania germană în topul industriei mașinilor de construcții din Peninsula Italică. După exact 30 de ani, tot în cadruo BAUMA, preluarea Silveri de către Probst a fost semnată.

Probst GmbH se află într-un curs de expansiune cu scopul de a crește și mai mult pe plan internațional. Italia este deja a patra cea mai mare filială Probst GmbH. Alte sucursale importante sunt situate în Anglia, Franța și Polonia. Probst GmbH dezvoltă și produce mașini și unelte în domeniul tehnologiei de prindere și de așezare pentru pavaje, precum și pentru industria construcțiilor.

Silveri va continua de acum încolo sub denumirea Probst Srl, iar vechii angajați au fost păstrați, astfel încât clienții renumitului producător de utilaje pentru construcții își vor păstra persoanele de contact și vor putea accesa toate serviciile companiei, cum ar fi consultanța, vânzările și serviciile pentru clienți.

Roberto Silveri, fost Director General și proprietar al Silveri, este încântat de achiziția reușită de Probst: “Am fost foarte dornic să găsesc un plan bine stabilit, de succes, în timp util, pentru a le asigura o continuitate clienților noștri, partenerilor de vânzări și personalului. Probst GmbH – cazul ideal a devenit realitate. ”

Noul director general al Probst Srl, Holger Merholz, descrie planurile sale pentru viitor: “Silveri s-a stabilit cu succes în Italia ca specialist în utilaje și instrumente de construcții Probst, așa că nu putem pierde șansa de a prelua compania. În decursul unei colaborări strânse, cunoaștem foarte bine atât clienții, cât și angajații și putem astfel să ne bazăm pe un sistem deja funcțional. Pe lângă noua noastră filială, dorim să stabilim parteneriate cu specialiștii în distribuție din Italia în viitor, pentru a fi mereu aproape de client printr-o rețea cât mai extinsă “.

Best Tools este distribuitor Probst în România.

Iată gama de utilaje pentru construcții Probst.

Click – contact departamentul ”Utilaje Construcții”