O centrală electrică KOHLER – SDMO care alimentează o stație de pompare a apei în Qatar.

Peninsula Arabică este unul dintre cele mai uscate locuri din lume. În Qatar, în special, precipitațiile anuale sunt mai mici de 100 mm.

Creșterea galopantă a populației și explozia cererii din industrie și agricultură continuă să exercite o presiune tot mai mare asupra rezervelor de apă. Drept urmare, consumul de apă în Qatar a crescut cu 70% în doar șapte ani.

În prezent, 99% din apa consumată în Qatar provine din desalinizarea apei marine. Aceste operațiuni sunt foarte costisitoare și depind de calitatea apei de mare. În acest caz, chiar și cele mai mici poluări marine ar putea avea consecințe grave, în condițiile în care țara are o autonomie de apă de 60 până la 72 de ore.

Mai mult, Qatar nu are râuri sau lacuri. Prin urmare, apa subterană este singura sursă de apă dulce a țării.

Faptul că resursele de apă sunt atât de prețioase în Qatar a determinat autoritățile să construiască și să optimizeze stații de purificare și tratare a apei pentru a maximiza reciclarea apelor uzate.

Construcția unei noi stații de pompare a apei

Pentru a crește capacitatea țării de a recicla apele uzate, autoritățile din Qatar au decis să construiască o nouă stație de pompare. Proiectul a constat în construirea unei noi stații de pompare a apei, alimentată de grupuri electrogene KOHLER – SDMO.

Un parteneriat strâns între Qatar Site and Power și KOHLER-SDMO

Unii dintre factorii determinanți pentru ca Qatar Site and Power, partenerul local al KOHLER-SDMO, să aibă un avantaj competitiv în acest proiect au depins de faptul că clientul are încredere în fiabilitatea grupurilor electrogene KOHLER-SDMO.

Echipele de ingineri de la KOHLER-SDMO și-au împărtășit toată experiența cu QSP, propunând o varietate de ajustări tehnice pentru a perfecționa proiectul și a adapta soluția energetică pentru a satisface cât mai bine nevoile clientului:

  • motorizarea grupurilor electrogene;
  • sistemele de control și comandă echipate cu caracteristici speciale;
  • documentația tehnică furnizata înainte de livrare.

O centrală electrică cu șase grupuri electrogene KOHLER-SDMO de 1600 kVA fiecare

Pe amplasament au fost instalate șase grupuri electrogene care furnizează o putere unitară continuă de 1600 kVA la 50°C pentru a alimenta procesul de pompare a apei. Grupurile electrogene și instalația trebuiau să îndeplinească cerințele Qatar Construction Standards (QCS).

Click – grupuri electrogene KOHLER-SDMO

Click – Inchirieri generatoare

Click – contact Best Tools Company, dealer exclusiv KOHLER-SDMO în România