Un proiect realizat de Best Tools Company pentru Compania de Apă Arieș Turda

Construcția, punerea în funcțiune și testele de la stația de compostare a nămolului de la Câmpia Turzii au fost finalizate. Această realizare reprezintă un pas important către o gestionare sustenabilă a deșeurilor în comunitatea locală și nu numai.

Fazele de testare ale stației de compostare au fost realizate cu succes la începutul acestui an, iar acum, stația este complet funcțională. Aceasta reprezintă o soluție inovatoare și ecologică pentru gestionarea nămolului rezultat în urma procesului de tratare a apei, asigurând în același timp o economie semnificativă de resurse.

Importanța compostării

Compostarea nămolului este deosebit de importantă din mai multe motive. În primul rând, acest proces contribuie la reducerea cantității de deșeuri depozitate, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, compostul obținut prin această metodă poate fi utilizat ca îngrășământ natural de înaltă calitate în agricultură și grădinărit.

Compostul este bogat în substanțe nutritive esențiale pentru plante și îmbunătățește fertilitatea solului. Prin utilizarea acestuia, putem reduce dependența de îngrășămintele chimice și putem contribui la menținerea sănătății solului pe termen lung. Astfel, stația de compostare a nămolului aduce beneficii atât în ceea ce privește protecția mediului, cât și în promovarea practicilor agricole durabile.

Economia circulară

În cadrul acestui proiect, Best Tools Company a avut în vedere conceptul de economie circulară. Prin compostarea nămolului și utilizarea rezultatului final ca îngrășământ, se închide un ciclu sustenabil în care deșeurile devin resurse valoroase. Astfel, se minimizează impactul asupra mediului și se reduce consumul de resurse naturale.

Economia circulară reprezintă un model de dezvoltare economică care promovează utilizarea eficientă a resurselor, reducerea deșeurilor și regenerarea sistemelor naturale. Acest proiect exemplifică angajamentul nostru față de principiile economiei circulare.

Click – Contact managementul deșeurilor

DCIM100MEDIADJI_0216.JPG