Al treilea cel mai mare producător de grupuri electrogene din lume, Kohler-SDMO, a pus accentul pe noua serie de generatoare Stage V  în cadrul BAUMA 2019. Aceste noi grupuri electrogene sunt mai performante, mai silențioase și mai economice dar, cu toate acestea, au emisii mult mai reduse.

În cele două standuri interioare și cel din exterior, producătorul americano-francez a expus o varietate de grupuri electrogene, toate aliniate la noile reglementări ale Uniunii Europene cu privire la gradul de poluare al motoarelor staționare.

Care au fost echipamentele expuse?

  • Generatoare electrice portabile Stage V: DIESEL 6000 E SILENCE, DIESEL 10 000 E SILENCE, PERFORM 4500, TECHNIC 15 000 TE
  • Generatoare din seria Rental: R50C5 și R110C3
  • Set generatoare Contenergy: R1500 în container
  • Turn de lumină cu generator propriu: RL10 echipat cu LED

Ce înseamnă Stage V?

Pentru a înțelege exact importanța acestei îmbunătățiri în rândul grupurilor electrogene produse de Kohler-SDMO, trebuie să stabilim exact la ce se referă termenul ”Stage V”.

Reglementarea Stage V, impusă de Uniunea Europeană, are rolul de a îmbunătăți performanțele în rândul nivelului de emisii generate de motoarele Stage III. Noua regulă urmărește să reducă emisiile poluante ale tuturor echipamentelor fixe non-rutiere de pe piața Uniunii Europene, categorie în care se numără toate grupurile electrogene.

Prin urmare, toate motoarele, indiferent de putere, concepute pentru a fi utilizate în Uniunea Europeană și fabricate începând cu 01.01.2019 trebuie să fie certificate Stage V, cu excepția grupurilor electrogene cu puteri între 56-130kW, în cazul acesta termenul limită de implementare fiind 01.01.2020.

Un nou sistem de comunicare.

KOHLER-SDMO a prezentat și noua aplicație pentru telefonul mobil GENERATOR SMART CARE. Acest soft are rolul de a asista atât clientul, cât și dealer-ul în vederea prelungirii duratei de funcționare a grupului electrogen. Această opțiune va informa utilizatorii generatoarelor despre viitoarele operațiuni de întreținere și service prin telefonului mobil. Acest lucru nu numai că îi va conferi o durată de viață mai lungă grupului electrogen, ci le va permite utilizatorilor un tip de întreținere preventiv, evitându-se astfel anumite defecțiuni. În plus, aplicația are și rolul de a educa deținătorul grupului electrogen cu privire la funcțiile acestuia și la modul perfect de întreținere. Aplicația va fi disponibilă din luna septembrie a acestui an.

Ce este nou în gama Rental?

Pentru gama Rental Compact (22 – 550 kVA), KOHLER-SDMO a prezentat un prim model de 50 KVA la expoziția Bauma și a anunțat că începând cu luna septembrie vor oferi pe piață și grupuri de 20 și 330kVA. Generatoarele electrice care urmează să fie lansate vor respecta noile reglementări Stage V, iar până la la sfârșitul anului 2020 în gama de generatoare special concepute pentru a fi închiriate vor fi lansate și grupuri electrogene cu puteri de 60, 110, 165, 220, 550 și 700 kVA.

Containere și turnuri de lumină

În ceea ce privește generatoarele înstalate în containere, despre care se știe deja că sunt soluții ideale pentru șantierele de construcții și nu numai, KOHLER-SDMO oferă niveluri de putere între 800 și 1500 kVA. Exploatând experiența sa din domeniul industrial, SDMO a decis să echipeze această gamă cu noi motoare KOHLER, dezvoltate împreună cu Liebherr. O densitate sporită a puterii motorului îi permite companiei să ofere seturi de generatoare ideale pentru aplicațiile din construcții și de închiriere, având un consum redus de combustibil și, nu în ultimul rând, emisii reduse.

Tot în cadrul Bauma, vizitatorii au avut ocazia de a testa turnurile de lumină echipate cu LED sau iodură metalică. Turnurile SDMO se bucură de un real succes atât în Europa, cât și la nivel mondial.

Prin eficiența energetică, cel mai recent model al turnului de iluminat KOHLER-SDMO, LED-ul RL10, disponibil în versiunea Stage V, oferă o durată excepțională de autonomie (197 ore), fără a-și reduce eficiența.

Surprize pentru vizitatori

Desigur, parteneriatul Kohler-SDMO cu Manchester United a fost și el un subiect principal al mesajului producătorului de grupuri electrogene la BAUMA. Persoanele din public au putut câștiga un tricou al echipei legendare semnat de unul dintre cei mai prolifici fotbaliști actuali, Anthony Martial. La fața locului s-a aflat chiar și un fost fotbalist al echipei din Manchester, Andy Cole. Acesta a înmânat premii și le-a oferit oamenilor prezenți la stand-urile Kohler-SDMO ocazia de a se fotografia cu el.