Bucher Municipal a primit premiul GOLD la German Design Awards 2023 pentru automăturătoarea electrică CityCat VR50e. Câștigarea unuia dintre cele mai prestigioase premii din numeroase industrii vine ca o recunoaștere pentru inovațiile producătorului elvețian. Bucher a dotat noul utilaj cu tehnologia sa pe bază de baterii, creând astfel unul dintre cele mai eficiente utilaje de curățenie stradală din lume.

Cabina nou proiectată a măturătorii poate găzdui trei persoane, este dotată cu uși complet vitrate și secțiune frontală, oferind confort maxim și o vedere de ansamblu. Conceptul de operare a fost adaptat celui al măturătorilor compacte. Operatorii au libertate de acțiune asupra funcțiilor și un control absolut asupra întregului utilaj, datorită cotierei integrate Smart-Con și a ecranului tactil CSense.

Declarația juriului

Bucher stabilește standarde în ceea ce privește performanța și designul cu noua sa măturătoare complet electrică pentru curățarea zonelor urbane. Pe lângă eficiența energetică și manevrabilitatea remarcabile, procesul de curățare conceput astfel încât să utilizeze cât mai puține resurse pentru a oferi performanțe maxime, mașina de măturat impresionează și datorită cabinei. Aceasta este spațioasă, fiind concepută pentru trei persoane, asigurând în același timp o vizibilitate optimă de jur împrejur. În plus, utilajul de salubrizare este dotat cu scaune ergonomice care, în combinație cu operabilitatea inteligentă centrată pe utilizator, promot un nivel ridicat de confort pentru operatori. Faptul că măturătoarea promite o reducere semnificativă a costurilor datorită conceptului său de design, face achiziția deosebit de atractivă pentru orașe și municipalități.

German Design Award

Premiile sunt acordate de către German Design Council, una dintre cele mai înalte autorități germane care vizează în fiecare an inovațiile din industria germană de design. Înființat la inițiativa Bundestag-ului german (camera inferioară a parlamentului german) ca fundație în 1953, consiliul sprijină industria în toate aspectele menite în mod constant să genereze o valoare adăugată a mărcii prin design. Drept urmare, Consiliul German de Design este unul dintre cele mai importante centre de competență din lume pentru comunicare și managementul mărcii în domeniul designului. Rețeaua exclusivă de membri ai fundației include, pe lângă designeri și asociații de design, în special proprietarii și directorii de marcă a numeroase companii de renume.