Cu scopul de a contribui la conservarea planetei pentru generațiile viitoare, Geesinknorba și-a propus încă de acum două decenii să investească în inovație, în dezvoltarea de noi tehnologii și în adoptarea unor principii ce au o bază solidă în neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Producătorul olandez își îmbunătățește constant gama de utilaje pentru managementul deșeurilor, scopul final fiind transformarea tuturor echipamentelor în utilaje eficiente, cât mai „prietenoase” cu mediul înconjurător, fără emisii de noxe.

Viitorul este electric, iar reglementările internaționale „ghidează” toate industriile, inclusiv pe cea a utilajelor pentru managementul deșeurilor, către tehnologiile nepoluante.

Începând cu anul 2003, grupul Geesinknorba a dezvoltat soluții durabile și ecologice, realizând diverse vehicule eficiente, nepoluante, robuste și fiabile, pentru a răspunde problemelor de mediu de astăzi. Prin acest proces, cel mai important producător de autogunoiere din Europa și-a îndemnat clienții să participe la revoluționarea industriei deșeurilor.

Tehnologie avansată, rezultate pe măsură

LI-ON Power Pro este cea mai ecologică soluție pe care o poate oferi producătorul european. Sistemul poate fi amplasat pe majoritatea autocompactoarelor din gama Geesinknorba. Tehnologia Li-On Power Pro (LPP) este rezultatul a peste 15 ani de cercetare și dezvoltare în vehiculele electrice și reprezintă un pas către scopul final, cel de a colecta fără emisii deșeurile. LPP este un sistem independent de șasiu, iar conexiunea cu acesta se realizează extrem de ușor. Modulul LI-ON Power Pro se conectează cu orice șasiu electric și controlează eficient consumul de energie.

Autogunoierele dotate cu acest sistem sunt mai silențioase, iar acest aspect susține colectarea deșeurilor în timpul nopții, fără a polua fonic. În același timp, emisiile de noxe precum dioxidul de carbon, oxidul de azot și alte particule sunt eliminate complet din discuție – un beneficiu major oriunde, dar în special în zonele urbane dens populate. De asemenea, autogunoierele electrice dotate cu sistemul LI-ON Power Pro pot transporta cantități impresionante de deșeuri, iar acest lucru se datorează atât capacității de compactare, cât și bateriilor litiu-ion extrem de ușoare.

O autocompactoare funcționează în medie 260 de zile pe an și consumă aproximativ un litru de motorină la fiecare kilometru. Astfel, fiecare utilaj dotat cu motoare diesel produce aproximativ 81 de tone de CO2 pe an. Vehiculele diesel și pe benzină sunt, de asemenea, responsabile pentru alți poluanți nocivi, care cauzează probleme de sănătate și contribuie la încălzirea globală. O autogunoieră complet electrică  elimină problema emisiilor de noxe, iar costurile de funcționare și întreținere sunt semnificativ mai mici.

Diminuarea costurilor de operare

Chiar dacă principalul scop al autogunoierelor electrice este reducerea poluării mediului, nu trebuie eliminate din ecuație beneficiile financiare. Utilajele electrice pentru colectarea și transportul deșeurilor joacă un rol important în reducerea semnificativă a cheltuielilor operaționale ale operatorilor locali. Chiar dacă vehiculele și utilajele electrice au un preț de achiziție mai mare decât utilajele standard, pe termen lung costurile sunt semnificativ diminuate. Este cunoscut faptul că vehiculele electrice nu necesită intervenții de mentenanță și service atât de frecvent ca în cazul vehiculelor cu motorizare termică, iar autogunoierele electrice nu sunt o excepție de la această regulă. De asemenea, eliminarea cheltuielilor cu combustibilul este un beneficiu financiar important.

Cu ajutorul noilor modele de autogunoiere complet electrice, operatorii locali au ocazia de a se alinia cu noile prevederi din Uniunea Europeana cu privire la zonele cu emisii scăzute, care se află în pregătire sau implementate deja în 220 de orașe din Spațiul Comunitar.

Performanțe impresionante

Tehnologia LI-ON Power Pro de la Geesinknorba nu mai este în stadiul experimental. Autocompactoarele electrice sunt pe deplin adecvate în cele mai complexe aplicații, performanța lor fiind dovedită în numeroase situații. Există zeci de suprastructuri funcționale pe întreg continentul, iar feedback-ul este unul impresionant. Utilajele electrice de colectare a deșeurilor depășesc așteptările operatorilor locali, ridicându-se la nivelul de performanță al utilajelor clasice, cu motoare termice, diesel.

Un alt aspect important, atunci când discutăm despre utilaje și vehicule electrice, este autonomia de lucru. Autogunoierele Geesinknorba electrice pot fi utilizate fără întrerupere timp de opt ore. Rezultatele însă pot fi și mai impresionante: o autogunoieră electrică utilizată în Marea Britanie a consumat doar 73% din capacitatea bateriilor după nouă ore de funcționare în regim de lucru.

Bateriile sunt învelite în materiale rezistente la apă și la foc, iar service-ul trebuie efectuat numai de ingineri calificați. Sistemul de gestionare a bateriei monitorizează starea și performanțele acesteia în fiecare moment. În cazul rar în care se detectează o avarie a unei celule, sistemul va alerta operatorul și celula poate fi înlocuită relativ ușor. Bateriile dispun de o garanție de 60 de luni sau 3.000 de cicluri de încărcare complete. Geesinknorba susține sesiuni de instruire a personalului operator pentru optimizarea bateriilor și prelungirea duratei de viață a acestora.

150 de ani de inovație

Geesinknorba Group este una dintre cele mai importante companii ce activează în industria de gesionare a deșeurilor. Geesinknorba produce, livrează și asigură în România, prin intermediul Best Tools Company, soluții de management al deșeurilor cu accent pe inovație și durabilitate. Cuprinzând trei brand-uri de renume, Geesink, Norba și Kiggen, producătorul olandez le oferă operatorilor locali autogunoiere și compactoare de toate dimensiunile, moderne, eficiente și fiabile, cu un impact redus asupra mediului înconjurător. În prezent, compania Geesinknorba pune accentul pe inovație și, folosind cele mai eficiente metode, creează suprastructuri dotate cu tehnologii de ultimă generație. Una dintre misiunile principale ale companiei este cea de a oferi o soluție eficientă pentru toate nevoile de colectare a deșeurilor. În consecință, gama de autocompactoare numără în prezent 23 de modele, de dimensiuni diferite, dotate fie cu motoare termice, fie cu motoare electrice sau pe bază de hidrogen.

Click – Contact Managementul deseurilor

Click – Autogunoiere Geesinknorba

Click – Echipamente si Utilaje pentru managementul deseurilor