Detalii produse

Categorii produse

M 280 WD AIR EX 2V

Aspirator ATEX actionat de aer comprimat cu 2 turbine

Descriere produs

Unitatea de aspirare

M 280 AIR V2 este un aspirator actionat de catre doua unitati de aspirare Venturi (actionate de aerul comprimat, fara a utiliza component electrice), plasate in interiorul unei carcase rezistente de metal, fiind astfel protejata; amortizoare special de zgomot reduc zgomotul in limitele standardelor privind securitatea muncii iar aerul evacuate este dirijat in jos, pentru a nu deranja operatorul si pentru a evita ridicarea prafului. Panoul de control include un indicator al presiunii aerului (pentru a verifica presiunea aerului intrat) precum si un indicator de vacuum, pentru a putea identifica eventuale blocari ale filtrului. Aparatul este dotat cu doua manere pentru eliberarea containerului de gunoi si doua cleme pentru eliberarea capului de aspirare.

Unitatea filtranta

Filtrul de polyester in forma de cos, plasat si protejat in interiorul camerei de aspirare, asigura o eficienta a filtrarii foarte ridicata (clasa M, 1 micron). Aparatul este dotat cu un scuturator manual al filtrului care ajuta operatorul sa curete filtrul eficient, printr-o simpla miscare in plan vertical, mentinand astfel filtrul curat. In acest fel va creste durata de viata afiltrului, mentinand ridicate performantele aparatului. Duza de aspirare frontala, realizata din aluminiu si plasata sub camera de filtrare, face posibila aspirarea in acelasi timp atat a prafului cat si a lichidelor si solidelor fara a fi nevoiti sa schimbati filtrul sau sa-l scoateti.

Unitatea colectoare

Materialul colectat este depozitat intr-un container confectionat din otel inoxidabil, dotat cu roti, avand o capacitate de 80 litri.

Camera filtrului si containerul de colectare sunt realizate din  otel inoxidabil (tip AISI304).

Aparatul este montat pe un sasiu de otel dotat cu roti antistatice si impamantare. Toate partile metalice au impamantare, pentru a evita eventuale scantei provocate de energia electrostatica.

Caracteristici tehnice

Conformitate ATEX

ZONA

1, 2   (gaz exploziv), 21, 22 (praf exploziv)

Unitate aspirare

Tip/Buc

  Turbina Venturi/2

Presiune operare

Bar

6

Debit aer necesar

M3/h

150

Depresiune maxima*

mm.H2O

4.500

Debit de aer maxim**

M3/h

340

Tip filtru

tip

Sac   – poliester

Suprafata filtrare

Cm2

8000

Eficienta filtrare

Micron

>3

Eficienta de filtrare

CAT   (BIA)

M

Incarcarea de aer pe filtru

M3/M2/h

72

Capacitate container

Lt.

80

Diametru de aspirare

Ø

80

Nivelul de zgomot

dB(A)

72

Dimensiuni

cm.

50*48

Inaltime

cm.

108

Greutate

Kg.

33

 

Search