Detalii produse

Categorii produse

M 235 AIR EX 2V

Aspirator ATEX actionat de aer comprimat cu doua turbine

Descriere produs

Unitatea de aspirare

M 235 s AIR 2V este un aspirator actionat de catre doua turbine puternice de aspirare Venturi (actionate de aerul comprimat, fara a utiliza componente electrice), plasate in interiorul unei carcase rezistente de metal, fiind astfel protejate; amortizoare special de zgomotreduc zgomotul in limitele standardelor privind securitatea muncii iar aerul evacuate este dirijat in jos, pentru a nu deranja operatorul si pentru a evita ridicarea prafului. Panoul de control include un indicator al presiunii aerului (pentru a verifica presiunea aerului intrat) precum si un indicator de vacuum, pentru a putea identifica eventuale blocari ale filtrului. Aparatul este dotat cu doua manere pentru eliberarea containerului de gunoi si doua cleme pentru eliberarea capului de aspirare.

Unitatea filtranta

Filtrul de polyester in forma de stea, plasat si protejat in interiorul camerei de filtrare, asigura o suprafata de filtrare de 20.000 cm2 si o eficienta a filtrarii foarte ridicata (clasa M, 1 micron). Aparatul este dotat cu un scuturator manual al filtrului care ajuta operatorul sa curete filtrul eficient, printr-o simpla miscare in plan vertical, mentinand astfel filtrul curat. In acest fel va creste durata de viata afiltrului, mentinand ridicate performantele aparatului. Duza de aspirare frontala, realizata din aluminiu si plasata sub camera de filtrare, face posibila aspirarea in acelasi timp atat a prafului cat si a lichidelor si solidelor fara a fi nevoiti sa schimbati filtrul sau sa-l scoateti.

Unitatea colectoare

Materialul colectat este depozitat intr-un container confectionat din otel inoxidabil, dotat cu roti, avand o capacitate de 35 litri.

Camera filtrului si containerul de colectare sunt realizate din  otel inoxidabil (tip AISI304).

Aparatul este montat pe un sasiu de otel dotat cu roti antistatice si impamantare. Toate partile metalice au impamantare, pentru a evita eventuale scantei provocate de energia electrostatica.

Caracteristici tehnice

 

Conformitate ATEX

ZONA

1, 2   (gaz exploziv), 21, 22 (praf exploziv)

Unitate aspirare

Tip

Venturi   – 2 buc

Presiune operare

Bar

6

Debit aer necesar

M3/h

150

Depresiune maxima*

mm.H2O

4.500

Debit de aer maxim**

M3/h

340

Suprafata filtranta  (pocket filter)

Cm2

20.000

Eficienta de filtrare

CAT   (BIA)

M

Incarcarea de aer pe filtru

M3/M2/h

150

Capacitate container

Lt.

35

Diametru de aspirare

Ø

80

Nivelul de zgomot

dB(A)

75

Dimensiuni

cm.

50×60

Inaltime

cm.

127

Greutate

Kg.

43

 

Search