TS 1500 EXTRA VACUUM

Aspirator industrial trifazat cu depresiune marita pentru aplicatii grele.

Unitatea de aspirare

Unitatea de aspirare este un motor cu turbina de tip blower produs inGermaniade catre firma Rietschle: ventilatorul fiind direct montat pe axul motorului, acest tip de motor nu mai necesita un system de transmisie suplimentar, avand o rotatie de 2850 rpm. Din acest motiv nu are nevoie de mentenanta, fiind ideal pentru lucrul non-stop sau in conditii foarte grele. Este foatre rezistent si silentios in acelasi timp; un intrerupator termic opreste motorul in caz de supraincalzire. Tabloul de comenzi este amplasat in interiorul unei casete, intr-o pozitie sigura in spatele aspiratorului si include doua butoane independente, unul pentru START si unul pentru STOP (clasa de protectie IP55), un buton de oprire de urgenta precum si un buton pentru pornire usoara care reduce amperajul la pornirea motorului. Un filtru cartus de siguranta, plasat intre motor si filtrul principal, protejeaza motorul pentru a nu intra in contact cu praful care ar putea trece accidental de filtrul principal. Un indicator de vacuum permite verificarea constanta a performantelor aparatului precum si detectatrea eventualelor blocari ale filtrelor. O valva de eliberare a presiunii protejeaza motorul impotriva supraincalzirii in caz de blocare a filtrului sau a sistemului de aspirare. Un filtru difuzor reduce viteza si implicit zgomotul aerului la evacuare.

Unitatea filtranta

Filtrul de polyester in forma de stea, plasat si protejat in interiorul camerei de filtrare, asigura o suprafata de filtrare de 50.000 cm2 si o eficienta a filtrarii foarte ridicata (clasa L, 3 microni). Aparatul este dotat cu un scuturator manual al filtrului care ajuta operatorul sa curete filtrul eficient, printr-o simpla miscare in plan vertical, mentinand astfel filtrul curat. In acest fel va creste durata de viata a filtrului, mentinand ridicate performantele aparatului. Duza de aspirare tangentiala, realizata din aluminiu si plasata sub camera de filtrare, face posibila aspirarea in acelasi timp atat a prafului cat si a lichidelor si solidelor fara a fi nevoiti sa schimbati filtrul sau sa-l scoateti. Un ciclon confectionat din metal, sudat in interiorul camerei de filtrare, directioneaza marea majoritate a prafului direct in unitatea colectoare, protejand astfel filtrul de eventuale particule abrazive sau metalice care ar putea taia sau distruge filtrul.

Unitatea colectoare

Materialul colectat este depozitat intr-un container confectionat din otel inoxidabil, dotat cu roti, avand o capacitate de 160 litri. Aparatul este montat pe un sasiu de otel dotat cu roti antistatice, una dintre roti fiind dotata cu frana : toate partile metalice sunt acoperite cu vopsea epoxy si dotate cu impamantare.

Caracteristici tehnice
 

MODEL

TS 1500 EXTRA VACUUM

Tensiune

Putere

KW

HP

11

15

Depresiune   maxima*

mm.H2O

6000

Debit maxim de   aer**

M3/h

520

Suprafata filtru   (pocket filter)

 

Cm2

50.000

Eficienta filtru

CAT (BIA) / micron

L

3

Debit de aer in filtru

M3/M2/h

160

Capacitate

Lt.

160

Diam. Duza intrare

Æ

100

Nivel   zgomot

dB(A)

74

Protectie

IP

55

Dimensiuni

cm.

85 x 120

Inaltime

cm.

190

Greutate

Kg.

185