Best Tools Company a participat la evenimentul “Data Center Summer Fest – Behind The Cloud 2016”. Organizat de compania Synotech Global Services România ce a avut loc în data de 21 septembrie, la Willbrook Platinum Business Center and Convention. Aflându-se la al doilea an de participare, compania a expus echipamente de ultimă generație pe partea de soluții pentru centre de date: soluțiile integrate de grupuri electrogene SDMO Franța și soluții de UPS-uri marca Riello Italia.

Generatoarele asigură back-up-ul energetic și sunt echipamente foarte importante fără de care un centru de date nu poate funcționa. În cadrul evenimentului au fost expuse în zona de outdoor soluții standard de grupuri electrogene, cu puteri cuprinse între 100 KvA și 1.400 KvA. Generatorul in container cu puterea de 1.400 KvA a fost cel mai mare grup electogen expus în partea de outdoor a evenimentului. În plus, a fost expusă și o soluție cu montaj la interior de 1.100 KvA, dotată cu motor Mercedes. De asemenea, SDMO produce și un sistem inteligent de sincronizare a grupurilor electrogene cu rețeaua electrică, putând fi sincronizate chiar mai multe grupuri între ele.

Best Tools Company asigură și partea de închirieri de generatoare pentru domeniul centrelor de date. În momentul în care se livrează un generator de curent, există și un back-up pentru cazurile în care acesta ar putea avea o problemă de funcționare, pentru a asigura continuitatea sistemului.

Best Tools Company reprezintă singurul distribuitor care a expus un nou model, cu rack-uri de 42 KW, un sistem modular de la Riello. Aceste UPS-uri modulare se pot modifica on-site, la fața locului. De asemenea, compania asigură consultanța și proiectarea până la finalizarea lucrărilor.

“Livram și soluții complete de UPS-uri împreună cu generatoare electrice, deoarece într-un centru de date este nevoie de ambele, adică un UPS plus un grup electrogen. Atunci când rețeaua electrică are probleme UPS-ul face trecerea de pe rețea pe generatorul de curent.” declară ING. Dipl. Gabriel Dobre – Sales Manager Best Tools Company.

Odată cu creșterea traficului IP-urilor, digitalizarea datelor, utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile și dezvoltarea cloud-ului, companiile devin din ce în ce mai dependente de centre de date pentru a-și proteja informațiile strategice sau pentru găzduirea serverelor. Cu scopul de a garanta un nivel ridicat de performanță și pentru optimizarea disponibilității centrelor de date, sistemele de securitate sunt mai avansate și oferă o protecție superioară, un mediu cu temperatură controlată, un sistem de prevenire a incendiilor și acces securizat.

Alimentarea cu energie poate fi asigurată de mai multe surse externe și completată de sistemele de stocare a energiei (statice sau dinamice) și/sau de grupuri electrogene. Scopul este alimentarea sistemelor care folosesc principiul No-Break. Cu scopul de a evita întreruperile în alimentarea cu energie electrică, toate componentele electrice, inclusiv sistemele de urgență, sunt instalate în sistem redundant. Serverele considerate esențiale, sunt de asemenea, alimentate de un sistem care folosește două surse independente de energie din interiorul centrului de date.

Sistem de climatizare precis și stabil

Temperatura trebuie menținută stabilă la aproximativ 20 de grade Celsius. Acest lucru se face cu ajutorul aerului condiționat convențional sau, optional, cu ajutorul sistemelor de răcire cu apă.

Protecție anti-incendiu

În scopul prevenirii incendiilor există instalații de detecție ultra-sofisticate asigură nivelul maxim de izolare. În cazul în care, în ciuda sistemului de prevenire, apare un eveniment, acesta va fi neutralizat imediat prin folosirea gazului inert sau a micro particulelor de apă care conțin azot.

Constrângeri

Design-ul, punerea în funcțiune și utilizarea centrelor de date reprezintă o serie de provocări semnificative pentru proprietarii și operatorii instalațiilor. Cea mai mare provocare este, fără îndoială, modalitatea de păstrare a instalațiilor care funcționează în mod continuu, 365 de zile pe an, având în vedere faptul că și un minut de întrerupere va conduce la pierderi substanțiale ale veniturilor.

Scopul principal al SDMO este să depășească aceste provocări. Experiența îndelungată a companiei în sectorul energetic, în special în dezvoltarea produselor și serviciilor pentru centrele de date, înseamnă oferirea soluțiilor flexibile, cu o fiabilitate de neegalat.

Cerințele de instalare TIER IV:

  • Capacitatea centrului de date și subsistemul: capacitate redundantă;
  • Numărul de generatoare: putere duală;
  • Aplicații generatoare: fără limitare la un număr consecutiv de ore de operare sub încărcare continuă și variabilă;
  • Stocare combustibil: 12 ore pentru fiecare generator.

Puncte forte SDMO:

  • Investiții masive în cercetare și dezvoltare.
  • Sisteme electronice de ultimă generație care să permită pornirea automată, sincronizarea și tranziția neîntreruptibilă între rețea și sistemele standby.
  • Noi evoluții în domeniul performanței motoarelor și a poluării permit utilizarea instalațiilor electrice cu un nivel de poluare extrem de redus.
  • 150 de ingineri și tehnicieni care vin în sprijinul clienților, de la proiectarea echipamentelor până la sfârșitul duratei de viață a acestora.
  • O rețea mondială de distribuție și servicii care confirmă faptul că SDMO este aproape de clienții săi.

Soluții complete SDMO

Sistemul de control/comandă: APM802 a fost testat în cele mai dificile condiții (IP65, vibrații, căldură etc.). HMI este proiectat în parteneriat cu o companie specializată în design de interacțiune.

Caracteristici:

  • Sistem adaptat pentru cele mai solicitante medii.
  • Sistem pentru limitarea riscului de erori.
  • Interfață special concepută, intuitivă și ergonomică.
  • Niveluri de acces adaptate operatorilor și specialiștilor.

Click – Generatoare SDMO oferite de Best Tools

Click – Surse UPS Riello oferite de Best Tools