Colectarea selectivă este elementul de bază în procesul de reciclare. Reciclarea, la randul său, stă la baza conservării resurselor planetei și împiedică umplerea naturii cu deșeuri. Problema deșeurilor este un subiect care interesează pe toată lumea dar, cu toate acestea, România are o rată de reciclare de doar 14%. Acest lucru în contextul în care Uniunea Europeană obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de minimum 50% până anul viitor.

Perspectivele nu sunt îmbucurătoare, mai ales dacă trecem în revistă faptul că în ultimii 9 ani, procentul reciclării a crescut cu doar 1 punct.

Singura țară din Uniunea Europeană care are o rată mai slabă de reciclare este Bulgaria, dar acest lucru nu se oglindește și la reciclarea echipamentelor electronice, acolo unde România ocupă ultimul loc. În baza acestor probleme, România riscă amenzi foarte mari aplicate de Uniunea Europeană, care pot ajunge, acumulate, la un milion de euro pe zi.

Soluții există

Platformele subterane de colectare selectivă a deșeurilor, produse de Best Tools Company, au fost concepute special pentru a elimina această problemă. Pe lângă beneficiile evidente pe care acestea le aduc comunităților, printre care se regăsesc curățenia cartierului, eliminarea mirosurilor neplăcute, siguranța sporită și aspectul net superior pubelelor actuale, platformele subterane au la bază un scop mult mai important: facilitarea colectării selective a deșeurilor.

Platformele subterane și colectarea selectivă – cum funcționează?

Pe scurt, platformele subterane dispun de 4 containere și tot atâtea coșuri de inserție înscripționate cu tipul de fracție pe care îl colectează – sticlă, plastic/metal, hârtie/carton, deșeuri menajere. Dar inscripționarea se poate face și pe containerele actuale. Da, dar dotarea platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor nu se oprește aici. Platformele sunt dotate cu un sistem smart care vine în ajutorul operatorilor de salubritate și a locuitorilor. Sistemul smart de gestionare îi pune la dispoziție operatorului local informații importante, cum ar fi gradul de umplere al fiecărui container și tipul de fracție pe care îl colectează, urmând ca ulterior să îi calculeze cea mai bună rută de colectare pentru autogunoiere. Pentru ca procesul de colectare să fie cât mai eficient, autogunoierele trebuie împărțite în funcție de fracția colectată.

 

De la Autogunoiere, compactoare și prese fixe și mobile pentru deșeuri, stații de sortare, tratarea deșeurilor și stații de transfer, până la platformele subterane de colectare a deșeurilor, Best Tools Company oferă pachetul complet de echipamente și servicii care acoperă întregul segment de Management al Deșeurilor. Toate acestea sunt concepute ca soluții inovative, dotate cu softuri smart care facilitează colectarea selectivă a deșeurilor.

Click – Contact